google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ομόφυλα ζευγάρια: Αυτές είναι οι νέες ληξιαρχικές πράξεις γάμου και γέννησης - Δεν υπάρχει "γονέας 1" και "γονέας 2"

 


Νέες ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου, ως προς την αποτύπωση των στοιχείων γονέων και συζύγων, ετοιμάζονται, με απόφαση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, μετά την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, με βάση την απόφαση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα και τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, βγαίνουν και νέες ληξιαρχικές πράξεις με μία συγκεκριμένη αλλαγή.

Στη ληξιαρχική πράξη γέννησης θα υπάρχουν δύο πλαίσια στα στοιχεία γονέων, που μπαίνουν το "πατέρας - πατέρας" και "μητέρα - μητέρα", αντίστοιχα, σε περίπτωση που το ζευγάρι είναι ομόφυλο.
ληξιαρχικη πραξη γεννησης
ληξιαρχική πραξη γεννησης

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει το... επιλήψιμο "γονέας 1" και "γονέας 2", το οποίο στάθηκε εμπόδιο σε αρκετούς βουλευτές που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Τα πεδία ιδιότητας γονέα- δηλαδή όνομα και επώνυμο πατρός και μητρός- στις ληξιαρχικές πράξεις γάμου και συμφώνου συμβίωσης και το πατρώνυμο και μητρώνυμο στη ληξιαρχική πράξη θανάτου "είναι δυναμικά και προσαρμόζονται αναλόγως ώστε να αποτυπώνεται η αστική κατάσταση του φυσικού προσώπου", αναφέρει η απόφαση.

Επίσης, απαλείφεται το πεδίο "επώνυμο πατρός (μόνο μητέρα)" στα στοιχεία της ληξιαρχικής πράξης γέννησης.

"Δίνεται η δυνατότητα στα στοιχεία της ληξιαρχικής πράξης γέννησης, όπως αυτά αναπαράγονται από το πληροφοριακό σύστημα "Μητρώο Πολιτών”, να περιλαμβάνονται τα στοιχεία ενός μόνο γονέα ανεξαρτήτως φύλου, εφόσον αυτό προκύπτει από κάποια άλλη αρχή", αναφέρει ακόμη η απόφαση.

Όσον αφορά τις ληξιαρχικές πράξεις γάμου, στο πλαίσιο του/της συζύγου, μπαίνουν αντίστοιχα το "γυναίκα - γυναίκα" και "άνδρας - άνδρας", ανάλογα με το αν το νιόπαντρο ζευγάρι είναι γυναικών ή ανδρών.

ληξιαρχική πραξη γάμου
ληξιαρχικη πραξη γεννησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.