google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Στα σκαριά ακροδεξιό κόμμα με ομοφοβικούς και αντιεμβολιαστές; Το κείμενο των 160 κατά των ΛΟΑΤΚΙ και ο Φραγκούλης Φράγκος

 


Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί άραγε ότι το 2021 η διδασκαλία της σεξουαλικής αγωγής, που επιτέλους μετά από τόσα χρόνια ενσωματώνεται ως μάθημα στην ελληνική εκπαίδευση, θα θεωρείτο από κάποιους καταστροφική για την ελληνική παιδεία και ακραίος και άκριτος πειραματισμός.

Και ποιος επίσης θα πίστευε ότι η ισότητα ετερόφυλων και ομοφυλόφυλων ανθρώπων το 2021 με ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες δεν θα ήταν κάτι αυτονόητο, που θα έπρεπε να ισχύει και στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ένας κίνδυνος για την κοινωνία και την οικογένεια.

Κι όμως αυτές οι αραχνιασμένες απόψεις, πασπαλισμένες με κεκαλυμμένο αντιευρωπαϊσμό, εθνικοφροσύνη και τουρκοφαγική διάθεση, πλασάρονται εδώ και λίγες μέρες ως κείμενο προσωπικοτήτων για την υπεράσπιση των ιερών και οσίων της πατρίδας.Η συζήτηση για τους φορείς αυτών των ξεπερασμένων και αναχρονιστικών απόψεων ενδεχομένως να μην είχε καμία σημασία και κανένα νόημα αν δεν υπήρχαν 160 υπογραφές ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια έπαιξαν ή θέλησαν να παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση αυτού που λέμε κοινωνική πραγματικότητα. Υπογραφές δικαστικών, διπλωματών, ακαδημαϊκών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ανθρώπων δηλαδή που είχαν εξουσία κοινωνική και πολλές φορές πολιτική και που διαμόρφωσαν με τις δράσεις τους και τις απόψεις τους ένα βαθιά προβληματικό κομμάτι της σημερινής κοινωνίας.

Το ερώτημα φυσικά που προκύπτει από αυτό το κείμενο δεν είναι αν η κυβέρνηση θα το πάρει στα σοβαρά και θα υποστείλει κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις της. Ευτυχώς αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Αυτό που συζητείται είναι μήπως όλοι αυτοί δεν επιθυμούν απλά να δημοσιοποιήσουν βαθιά συντηρητικές και υπερδεξιές απόψεις αλλά να διαμορφώσουν το έδαφος για τη δημιουργία ενός σκληρού συντηρητικού κόμματος στα δεξιά της σημερινής φιλελεύθερης και κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στη συζήτηση και τον προβληματισμό που λέει ότι ο χώρος που υπάρχει στα δεξιά της σημερινής κυβέρνησης είναι αρκετά μεγάλος, ανέκφραστος κοινοβουλευτικά και θα μπορούσε εφόσον βρεθούν οι κατάλληλοι ηγέτες, να αποκτήσει πολιτική και κοινοβουλευτική έκφραση.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως μεταξύ των ανθρώπων που υπογράφουν το κείμενο βρίσκεται και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, το όνομα του οποίου είχε φιγουράρει και για τη δημιουργία δεξιού κόμματος και την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την όρεξη για συγκρότηση δεξιού κόμματος πιθανώς ανοίγει και η απλή αναλογική που θα ισχύσει στις πρώτες εκλογές αλλά και η κρίσιμη μάζα αντιεμβολιαστών και υποστηρικτών ψεκασμένων θεωριών που μπορεί οι συγκεκριμένοι υπογράφοντες να τους αντιμετωπίζουν ως ένα εν δυνάμει εκλογικό τους ακροατήριο.

Δεν είναι τυχαία και η πρόσφατη ανάρτηση του Πάνου Καμμένου ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του οτι οι πολιτικές της κυβέρνησης μπορούν να βάλουν τους αντιεμβολιαστές στη Βουλή με ένα ποσοστό της τάξης του 15%.

Αντιεμβολιαστές, ομοφοβικοί, ψεκασμένοι, επίδοξοι σωτήρες του έθνους, διανοούμενοι με ιδέες κολλημένες στη δεκαετία του 50, εχθροί της ισότητας και μαχητές κατά του δικαιωματισμού, ίσως να φιλοδοξούν να γίνουν οι συντηρητικοί "Αγανακτισμένοι" του 2021. Ενδεχομένως να ζήλεψαν και τη νίκη των Ταλιμπάν στο Αφχανιστάν που έχουν παρόμοιες προοδευτικές απόψεις για το πως συγκροτείται μια κοινωνία και ποιοι έχουν δικαιώματα σ’ αυτή.

Ευτυχώς η ίδια η πραγματικότητα, ελληνική, πανευρωπαϊκή και παγκόσμια γραφικοποιεί σύντομα τέτοιες απόψεις και τέτοιες προσπάθειες και ευτυχώς η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται ασχέτως του όποιου, μικρού είναι η αλήθεια, κόστους να αποδεχθεί ή να ενσωματώσει οτιδήποτε από αυτές τις ανατριχιαστικές απόψεις.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έδωσε η Νίκη Κεραμέως σε συνάντηση που είχε με διευθυντές εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, όταν της έθεσαν το θέμα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία με αφορμή την συγκεκριμένη επιστολή.

"Δεν πρόκειται να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω", φέρεται να είπε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας και να διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς ότι το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής όπως και τα υπόλοιπα νεα μαθήματα με τα οποία έχει εμπλουτιστεί η σχολική διδασκαλία θα διδαχτούν κανονικά από φέτος στους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.