google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Δυο ανοιχτά γκέι μαύροι εκλέγονται για πρώτη φορά στο Κογκρέσο Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/ekloges-ipa-2020-gkei-mayroi-eklegontai-kogkreso


Μετά την πρώτη τρανς γερουσιαστή στην αμερικανικής Γερουσία, οι εκλογές ΗΠΑ 2020 γράφουν ιστορία, στέλνοντας στο Κογκρέσο τους πρώτους γκέι μαύρους και λατινοαμερικανούς βουλευτές.

Δικηγόρος και πολιτικός, ο Μόντερ Τζόουνς, 33 ετών, εκλέχτηκε βουλευτής στο Κογκρέσο και μαζί με τον Ρίτσι Τόρες αποτελούν τους πρώτους ανοιχτά ομοφυλόφιλους μαύρους άνδρες στην αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/ekloges-ipa-2020-gkei-mayroi-eklegontai-kogkreso Γεννήθηκε στο Νιάκ της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στο Σπρινγκ Βάλεϊ της ίδιας πόλης μόνο με τη μητέρα του. Ξεκίνησε να εργάζεται στο υπουργείο δικαιοσύνης επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, ενώ παρείχε νομικές υπηρεσίες δωρεάν για τον οργανισμό “Legal Aid Society”.

Θυμίζουμε πως η Σάρα ΜακΜπράιντ υπήρξε ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κέρδισε στις αμερικανικές εκλογές 2020 μια θέση στην αμερικανική γερουσία και έγινε έτσι η πρώτη transgender που εισέρχεται στο σώμα στην αμερικανική ιστορία.



Σε ηλικία 24 ετών, ο Τζόουνς μίλησε ανοιχτά για την σεξουαλική του προτίμηση.

Ο Ρίτσι Τόρες, 32 ετών και πρώην δημοτικός σύμβουλος της Νέας Υόρκης, κατάφερε επίσης να εκλεγεί βουλευτής στο αμερικανικό κογκρέσο. Αποτελεί τον πρώτο λατινοαμερικανό που έχει μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις που κερδίζει μια θέση στην αμερικανική βουλή.

Ο Ρίτσι Τόρες, 32 ετών και πρώην δημοτικός σύμβουλος της Νέας Υόρκης / Φωτογραφία: AP Photos

«Υπήρξε ένας υποψήφιος που ξεχώρισε σαν ένας από τους πιο νέους σε ηλικία λατινοαμερικανούς που εκλέχτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης, γιος μιας ανύπαντρης μητέρας από το Μπρονξ και πρωταθλητής για τους εργαζόμενους στην πόλη» σημείωσε ο εκπρόσωπος της λατινοαμερικανικής κοινότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.