google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Πόσο άνετα νιώθουν οι Έλληνες βλέποντας γκέι να φιλιούνται;


Το Ευρωβαρόμετρο Περί Διακρίσεων για το 2019 ήρθε να μας φέρει άλλη μια ντροπιαστική πρωτιά: Ελλάδα και Κύπρος καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την κοινωνική αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.
Και γίνεται χειρότερο: Μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας δηλώνει πως διαφωνεί όχι μόνο με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και με τις εκδηλώσεις τρυφερότητας μεταξύ τους σε δημόσιους χώρους.

Και δεν μπορείς και να πεις «ποιος τους ρώτησε;».

Στην τοποθέτηση «δεν υπάρχει κάτι λάθος στην σεξουαλική σχέση μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου» οι Έλληνες δήλωσαν ότι συμφωνούν σε ποσοστό μόλις 44%. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 72%.

Επίσης, 56% δηλώνουν αντίθετοι στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ποσοστό υπερδιπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, που βρίσκεται στο 26%.

Και πόσο άνετα νιώθουν μπροστά σε ζευγάρια που κρατιούνται χέρι-χέρι, ή φιλιούνται στον δρόμο; Για τα ετερόφυλα ζευγάρια το 85% δήλωσε πως αισθάνεται άνετα. Μπροστά σε ένα ζευγάρι ανδρών που κρατιούνται χέρι-χέρι ή φιλιούνται, άνετα λέει ότι αισθάνεται μόλις το 22% των συμπολιτών μας. Λίγο καλύτερο είναι το αντίστοιχο ποσοστό όταν μιλάμε για ζευγάρι γυναικών: Το 25% λέει ότι αισθάνεται άνετα.

Και το αποκορύφωμα έρχεται στο τέλος, με το 68% των Ελλήνων να δηλώνει ότι πιστεύει πως τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας θα πρέπει να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τους ετερόφυλους.

Περαστικά μας.

Για όποιον αντέχει, ολόκληρη η έκθεση στον σύνδεσμο παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.