google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ

 Την απαγόρευση των gay γάμων κατήργησε το Βιετνάμ, θέτοντας την κομμουνιστική αυτή χώρα στην πρώτη γραμμή σε σχέση με τα lgbt δικαιώματα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο νέος νόμος της χώρας, ο οποίος κατήργησε τους κανονισμούς που απαγόρευαν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, τέθηκε σε ισχύ την Πρωτοχρονιά.

 

«Καμία άλλη χώρα στην Νοτιοανατολική Ασία δεν έχει κάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα ως προς την αποδοχή του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου, όπως το Βιετνάμ», δήλωσε ο Phil Robertson αναπληρωτής διευθυντής του Human Rights Watch.

Η κίνηση αυτή πρόκειται να προσελκύσει περισσότερους LGBT τουρίστες, οι οποίοι δύναται να ενισχύσουν σημαντικά την οικονομία της χώρας.

 Περίπου 7,9 εκατ. ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν το Βιετνάμ το 2014, μετά τη μείωση των προϋποθέσεων για να εκδοθεί η απαιραίτητη βίζα, καθιστώντας τη χώρα πιο ελκυστική.

 Αλλά ακόμα κι αν πλέον οι gay γάμοι είναι μια πραγματικότητα, η κυβέρνηση του Βιετνάμ εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει δικαιώματα στην τρανς κοινότητα της χώρας.

Αν και -προς το παρόν- ο αναθεωρημένος αυτός νόμος δεν αναγνωρίζει 100% νομική κάλυψη μεταξύ των συζύγων, εξακολουθεί να θέτει τη κομμουνιστική χώρα μπροστά από άλλες ασιατικές χώρες όπως η Σιγκαπούρη, η οποία πρόσφατα επιβεβαίωσε την απαγόρευσή απέναντι σε οποιαδήποτε «ομοφυλοφιλική συμπεριφορά».

 

Η Ινδονησία και η Μαλαισία επιβάλλουν επίσης αντίστοιχους περιορισμούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.