google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Ο ρόλος των οργανισμών Νεολαίας στην προώθηση της συμπερίληψης


 To ΚΜΟΠ προσκαλεί ενεργά μέλη των οργανισμών νεολαίας (εργαζόμενα άτομα, εθελοντές/-ριες συμμετέχοντα σε δράσεις και προγράμματα οργανισμών και ωφελούμενα) στις εκπαιδευτικές συναντήσεις συμπερίληψης «Οι Οργανισμοί Νεολαίας στο επίκεντρο των πολιτικών για την Ισότητα, Διαφορετικότητα και Ένταξη».

Στην εποχή μας, η ισότητα, η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη δεν είναι απλώς λέξεις-κλειδιά, αλλά θεμελιώδεις αξίες που πρέπει να ενσωματωθούν σε κάθε πτυχή της κοινωνίας μας. Ωστόσο, πολλές φορές οι οργανισμοί νεολαίας δυσκολεύονται να εφαρμόσουν αυτές τις αξίες στην καθημερινή τους λειτουργία και στις σχέσεις τους με τα μέλη και την κοινότητα.

Αυτές οι εκπαιδευτικές συναντήσεις προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας και να αποκτήσουμε τα απαραίτητα εργαλεία για να:

  • Κατανοήσουμε βαθύτερα τις αρχές της ισότητας, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης (EDI) και πώς μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή λειτουργία των οργανισμών μας.
  • Διαμορφώσουμε φυσικούς χώρους χωρίς αποκλεισμούς, όπου κάθε άτομο αισθάνεται αποδεκτό, ενδυναμωμένο και με εκπροσώπηση.
  • Ενισχύσουμε τις σχέσεις μας εντός του οργανισμού και με την κοινότητα, χτίζοντας συνεργασίες που προάγουν την αλληλεγγύη και την κατανόηση.
  • Εφαρμόσουμε πρακτικές λύσεις και δράσεις που θα κάνουν τους οργανισμούς μας πιο συμπεριληπτικούς και δίκαιους.
  • Εκπαιδευτούμε στη χρήση συμπεριληπτικής γλώσσας, η οποία θα μας επιτρέψει να επικοινωνούμε με σεβασμό και κατανόηση προς όλα τα άτομα.

📄 Δείτε την ατζέντα των εκπαιδευτικών συναντήσεων εδώ.

Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες, δημιουργικές προσεγγίσεις και εποικοδομητικές συζητήσεις, θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον όπου η ισότητα και η αποδοχή δεν είναι απλώς στόχοι, αλλά πραγματικότητα.

Save the Dates!

  • Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, 10:00-17:00 (Τοποθεσία: Ματρόζου 1 και Τζαβέλλα, Νέο Φάληρο, 18533)
  • Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, 10:00-17:00 (Τοποθεσία: Ματρόζου 1 και Τζαβέλλα, Νέο Φάληρο, 18533)
  • Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, 10:00-14:00 (Τοποθεσία: Zoom)
  • Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, 10:00-17:00 (Τοποθεσία: Ματρόζου 1 και Τζαβέλλα, Νέο Φάληρο, 18533)

Οι θέσεις είναι περιορισμένες!

👉 Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας EDI GO – Introducing the organizational approach to integration of Equality, Diversity, Inclusion Model in working with young people, η οποία στοχεύει στην υποστήριξη των οργανώσεων νεολαίας μέσω της ενίσχυσης και βελτίωσης των εσωτερικών ορθών πρακτικών που προωθούν την ισότητα, την διαφορετικότητα και την ένταξη (πρακτικές EDI).

Για οποιαδήποτε απορία και διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο edi-go-project@kmop.org (υπόψιν διαχειρίστρια πρωτοβουλίας και εκπαιδεύτρια, Γεωργία Αλεξάνδρου).

Σημαντικές πληροφορίες για την εκπαίδευση:

  • Η γλώσσα της εκπαίδευσης είναι η Ελληνική.
  • Η πλειοψηφία των δραστηριοτήτων προϋποθέτει την εργασία σε ομάδες, τον κριτικό αναστοχασμό και την ενεργητική συμμετοχή όλων των εκπαιδευομένων ατόμων.
  • Αν εκπροσωπείτε κάποιον οργανισμό/φορέα, συνίσταται η συμμετοχή τουλάχιστον 2 εργαζομένων για την καλύτερη και αποδοτικότερη έκβαση των δραστηριοτήτων.
  • Η συμμετοχή στην εκπαίδευση απαιτεί από τα συμμετέχοντα άτομα την εμπλοκή τους στα επόμενα στάδια του έργου, δηλαδή στην διαμόρφωση και υλοποίηση σχεδίων δράσης (πιλοτική εφαρμογή των σχεδίων δράσης). Το ΚΜΟΠ θα δρα υποστηρικτικά και συμβουλευτικά καθόλη τη διαδικασία.
  • Κατά την διάρκεια των δια ζώσης εκπαιδεύσεων θα υπάρχει μπουφές τόσο για τα σύντομα διαλείμματα όσο και για το μεσημεριανό γεύμα.
  • Η πρόσβαση στον χώρο της εκπαίδευσης γίνεται μέσω σκάλας στον πρώτο όροφο – δεν διατίθεται ασανσέρ.
  • Με το πέρας όλων των εκπαιδευτικών συναντήσεων θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Για να χορηγηθεί το Πιστοποιητικό, τα συμμετέχοντα άτομα καλούνται να έχουν παρακολουθήσει όλο το πρόγραμμα χωρίς απουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.