google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η queer ατζέντα της εβδομάδας: Δυο βήματα ζωής πριν το Pride


 Η Filmcenter TRIANON παρουσιάζει τη νέα ταινία 
του Φιλ Ιερόπουλου και παραγωγή των ΦΥΤΑ “Avant – Drag!”. Από την Πέμπτη 23 Μαΐου στον κινηματογράφο Τριανόν. Στο ποιητικό ντοκιμαντέρ “Avant-Drag!” παρακολουθούμε τη ζωή δέκα drag performers από την Αθήνα, καθώς δημιουργούν τους δικούς τους προσωρινούς κόσμους ως καταφύγιο απέναντι σε μια εχθρική πραγματικότητα. Ερχόμαστε σε επαφή με μια νέα σκηνή που ανθίζει τα τελευταία χρόνια και ανακαλύπτουμε μέσα από αυτούς πώς η τέχνη του drag μπορεί να μεταμορφώσει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει ασφαλείς χώρους για ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας.

La Revuelta @ Fecha Diversidad / Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Μασσαλίας 22)

Τη Δευτέρα 27/5 στις 20.00, το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA, σε συνεργασία με τις Λεσβίες* στα Πρόθυρα, την Πρεσβεία του Μεξικού και το Instituto Mexicano de Cinematografía (IMCINE), παρουσιάζει το μεξικανικό ντοκιμαντέρ “Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ / LA REVUELTA”. 

Μουσική

Mellowsophy Music: Διήμερο μουσικό φεστιβάλ @ Gazarte (Βουταδών 34)

Η Mellowsophy Music, με χαρά, μας προσκαλεί σε μια διήμερη μουσική εμπειρία στο Ground Stage του Gazarte στις 17 & 24 Μαΐου. Σας περιμένουμε όλα να αναμειχθείτε με την πολύχρωμη διάθεσή μας, να απολαύσουμε από κοινού τους mellow ήχους & τα ζεστά φώτα και, φυσικά, να διασκεδάσουμε σε ένα ηχοτοπίο που θα γιορτάζει την πολύ ισχυρή ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή.

Εκθέσεις

I AM A VULVA @ Καταΐς (Βούρβαχη 3)

Το Athens Pride 2024 σας προσκαλεί με χαρά στην πρώτη έκθεση για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 2024, στον χώρο ΚΑΤΑΪΣ από τις 23/05/2024 έως τις 02/06/2024, από Δευτέρα μέχρι Σάββατο 11.00 – 20.00 και Κυριακή 12.00 μέχρι 17.00. “I AM A VULVA” είναι το ongoing εικαστικό project της Έφης Εμμανουηλίδη με κεντρικό θέμα τη θηλυκότητα, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την καλλιτεχνική κολλεκτίβα που δημιούργησε, τις Planet Sisterhood, που αποτελείται από πολλές διαφορετικές θηλυκότητες και allies.

Εκδηλώσεις

Ενισχύοντας το ανεξαρτήτως φύλου παιχνίδι@ WeMeconstructs (Μαυρομιχάλη 88)

Το Athens Pride 2024 σας προσκαλεί με χαρά στο εργαστήριο και συζήτηση με θέμα: “Προωθώντας το έμφυλο ουδέτερο παιχνίδι και πώς αποσκοπεί στην εξάλειψη του κακοποιητικού λόγου και της ρητορικής μίσους”, που διοργανώνει σε συνεργασία με το WeMe constructs και το Πολύχρωμο Σχολείο-Rainbow School το Σάββατο στις 11.00.

Πώς μπορούν οι ενήλικες να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν περισσότερη συνείδηση και να αποφύγουν τα έμφυλα στερεότυπα μέσα από το παιχνίδι; Μέσα από τα stages, που θα είναι στημένα στο σχολείο WeMe, οι ενήλικες θα έχουν την δυνατότητα να δουν τη δύναμη του περιβάλλοντος που ενισχύει την ελευθερία των παιδιών να ξεπεράσουν τα όρια του φύλου. Ακολουθεί συζήτηση για τα έμφυλα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις από το Πολύχρωμο Σχολείο.

Parties

Season Finale @ Beaver (Βασιλείου του Μεγάλου 46)

Την Πέμπτη στις 20.00, το Beaver διοργανώνει το τελευταίο karaoke partyτης σεζόν και μας προσκαλεί στην παρέα του. Ετοιμαστείτε να αδράξουμε τα legendary karaoke nights της πόλης παρέα με το Mochi, για τελευταία φορά μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβρη.

Pride Party @ Noiz (Ιεράς Οδού & Κωνσταντινουπόλεως 78)

Το επίσημο πάρτι του Noiz club για το Athens Pride είναι γεγονός. Την Παρασκευή 24 Μαΐου μετά τις 00.00 θα συγκεντρωθούμε για να κάνουμε πρόβα ξεφαντώματος 23 ημέρες ημέρες πριν την κεντρική εκδήλωση του pride της Αθήνας. Η ομάδα του Noiz club θα μας υποδεχτεί με καλοκαιρινή διάθεση για να ζήσουμε μια Pre-Pride βραδιά και να ετοιμαστούμε για τη μεγάλη γιορτή. Μαζί τους ακόμη μία χρονιά θα είναι η promo ομάδα του jagermeister που θα βοηθήσει με παγωμένα σφηνάκια, πολύ παιχνίδι και δώρα, όπως κάθε χρόνο.

Your Eurostar face looks familiar @ Shamone (Κωνσταντινουπόλεως 46)

Την Κυριακή 26/05 από τις 19.00 ως τα μεσάνυχτα το Shamone ανοιγει τις πόρτες του και παρέα με το INFE Greece, επίσημο σωματείο Eurovision fans στην Ελλάδα, διοργανώνει Eurovision-themed party με karaoke και impersonation acts και σας καλεί να λάμψετε με την παρουσία σας σε μια αξέχαστη βραδιά, που θα πλαισιωθεί με drag shows.

Αθλητισμός

Queer Space Athens Basketball Tournament @ Σεράφειο (Εχελιδών και Πειραιώς 144)

Στο πλαίσιο του Athens Pride 2024 διοργανώνεται το Athens Queer Basketball Tournament στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων με τις εξής παράλληλες δράσεις:

  •  Έκθεση Queer Comics και καλλιτεχνικών έργων
  •  Παράσταση stand-up στο τέλος του τουρνουά
  •  Πάρτυ στο τέλος της μέρας, με παράλληλη παρουσίαση των έργων
  •  Λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών κατά τη διάρκεια του τουρνουά

Στόχους αποτελούν η διασκέδαση, η άθληση και η κοινωνικοποίηση των μελών, καθώς και όλων των queer ατομικοτήτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πολύχρωμες δράσεις της ομάδας. Τα άτομα κι οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Τουρνουά, δηλώνουν συμμετοχή με άμεση επικοινωνία με το Queer Space Athens. Μια ημέρα γεμάτη με υπερηφάνεια, νέες γνωριμίες, άθληση, χορό και γέλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.