google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ομοφοβική επίθεση Κούγια σε Κασσελάκη συσπείρωσε τους υποψήφιους στον ΣΥΡΙΖΑ


 Καταδίκη των χυδαίων δηλώσεων του ποινικολόγου από Αχτσιόγλου, Τσακαλώτο και Παππά. Ηχηρή αποδοκιμασία και από Φάμελλο στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Μπορεί σε λιγότερο από 48 ώρες οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ να ετοιμάζονται για τη μεγάλη εκλογική μάχη, όμως, μια χυδαία επίθεση από τον Αλέξη Κούγια κατά του Στέφανου Κασσελάκη κατέδειξε ότι υπάρχει κοινό μέτωπο στην Κουμουνδούρου απέναντι στην ομοφοβία.

Τις απαράδεκτες δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου σχολίασε σε υψηλούς τόνους η Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζοντας «τα ομοφοβικά παραληρήματα που εκτόξευσαν κατά του συνυποψηφίου μας, δεν θα βρουν απέναντι μόνο τη χλεύη μας, θα μας βρουν όλους μπροστά σαν ένα σώμα».

Ξεκάθαρη θέση και από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος σε τοποθέτησή του στα social media σημείωσε «Να λοιπόν που, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, η ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων δεν είναι μια... ελιτίστικη υπόθεση που αφορά τους λίγους. Να που η τοξικότητα, η βαρβαρότητα, η χυδαιότητα, που ευδοκιμεί -δυστυχώς- στον δημόσιο λόγο, ξαναχτύπησε. Και όχι μόνο σήμερα. Και να γιατί το μέτωπο απέναντι στον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία, την ξενοφοβία φαντάζει περισσότερο παρά ποτέ μονόδρομος. Λίγες μέρες πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του Ζακ/της Zackie, κανείς, καμιά, κανένα δεν έχει δικαίωμα να σιωπά. Γιατί, όπως είπα και χθες το βράδυ στη Νέα Ιωνία, η ακροδεξιά είναι εδώ. Και είναι ευθύνη όλων μας να πάρουμε θέση: για το πώς θα χτυπήσουμε τη φτώχεια και τις ανισότητες -που, με τη σειρά τους, οδηγούν στον φόβο και την ανασφάλεια, καύσιμη ύλη του φασισμού-, για το πώς, και με πόση ένταση, θα δώσουμε τη μάχη στο ιδεολογικό επίπεδο. Περιθώρια για μισόλογα και ίσες αποστάσεις απλώς δεν υπάρχουν.»

Σε ανάλογο ύφος και η ανάρτηση του Νίκου Παππά, ο οποίος έγραψε στο Facebook «εδώ έχουμε ένα παράδειγμα χυδαίας επίθεσης. Είμαστε όλοι και όλες απέναντι».

Καταδίκη από Φάμελλο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ταυτοτικά καταδικάζει οποιαδήποτε ομοφοβική προσβολή, οποιαδήποτε προσβολή που αφορά το φύλο, την κοινωνική θέση, το χρώμα, την καταγωγή των ανθρώπων», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο πλαίσιο της συνέντευξη Τύπου και προσέθεσε ότι «αυτές οι τοποθετήσεις αμφισβητούν τον πυρήνα των δικαιωμάτων. Εμείς ανησυχούμε όταν αμφισβητείται ο πυρήνας των δικαιωμάτων και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.