Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι και μέχρι σήμερα παραμένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Σε ένα αφιέρωμα σχεδόν μιας ώρας, αποκαλύφθηκαν άγνωστες πτυχές της ζωής του σπουδαίου ηθοποιού, όπως ο εκφοβισμός που είχε δεχτεί κατά τα εφηβικά του χρόνια, η “μάχη” με τα ναρκωτικά και το ποτό…

Μεταξύ κι άλλων ανθρώπων από το στενό του περιβάλλον που είχαν μιλήσει στο podcast της στήλης «Μικροπράγματα», ο Θοδωρής Αθερίδης είχε αποκαλύψει για τον αδικοχαμένο φίλο του:

«Υποπτευόταν ο Νίκος Σεργιανόπουλος ότι η ομοφυλοφιλία ήταν κληρονομική και πιθανότατα και ο πατέρας του να ήταν κρυπτο-ομοφυλόφιλος. Όχι όμως ότι είχε ενδείξεις…»

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 39:05:

Η φιλία τους

Οι δυο ηθοποιοί γνωρίστηκαν το 1989 όταν συνεργάστηκαν επαγγελματικά και ξεκίνησε η φιλία τους. Έπειτα, για περίπου 10 χρόνια έκαναν κολλητή παρέα, ωστόσο όπως παραδέχτηκε ο Θοδωρής Αθερίδης σε συνέντευξή του, πήρε την απόφαση να πάρει απόσταση. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή “Πάμε Δανάη”, όταν δήλωσε ότι ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε εθιστεί στο ποτό και πως αν δεν έπαιρνε την απόφαση να απομακρυνθεί θα έπεφτε κι εκείνος ξανά στο αλκοόλ.

Συγκεκριμένα ο αγαπημένος ηθοποιός είπε στον Άρη Καβατζίκη: “Με τον Νίκο γνωριστήκαμε το 1989 σε θίασο και από το 1991 γίναμε κολλητοί μέχρι που αποτραβήχτηκα εγώ το 2000 γιατί μου εξήγησαν ότι θα πέσω ξανά εγώ στο αλκοόλ, αντί να βγάλω αυτόν από εκεί. Ο Νίκος έπινε πάρα πολύ. Τα είχε κάνει λίγο κουλουβάχατα”.