google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Έγγραφο του Βατικανού προτρέπει συνομιλίες για την υποδοχή των LGBTQ ατόμων και τον ρόλο των γυναικών


 Οι Ρωμαιοκαθολικοί επίσκοποι θα πρέπει να συζητήσουν πώς η Εκκλησία μπορεί να είναι πιο φιλόξενη στα LGBTQ+ άτομα και τους διαζευγμένους, αναφέρει έγγραφο του Βατικανού που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Το έγγραφο εργασίας 50 σελίδων για μια παγκόσμια σύνοδο των επισκόπων προτείνει επίσης συζήτηση σχετικά με το να επιτρέπεται στους παντρεμένους άνδρες να γίνονται ιερείς σε απομακρυσμένες περιοχές - μια πιθανότητα που ο Πάπας Φραγκίσκος ανέστειλε μετά από συνομιλίες σε παρόμοια συνάντηση το 2019.

Θα πρέπει επίσης να σκεφτούν πώς να δώσουν στις γυναίκες περισσότερη εξουσία λήψης αποφάσεων και να τους επιτρέψουν να χειροτονηθούν διάκονοι, ανέφερε το έγγραφο αυτό σύμφωνα με το Reuters.

Φαίνεται μάλιστα να υποδηλώνει ότι η Εκκλησία πρέπει να δείχνει κατανόηση απέναντι σε όσους έχουν πολυγαμικές σχέσεις.

Η σύνοδος προετοιμάζεται εδώ και δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων οι Καθολικοί σε όλο τον κόσμο ρωτήθηκαν για το όραμά τους για την Εκκλησία. Μια πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αυτόν τον Οκτώβριο και μια δεύτερη τον Οκτώβριο του 2024.

Το έγγραφο, γνωστό με τον λατινικό του τίτλο Instrumentum Laboris, περιλαμβάνει προτάσεις για προβληματισμούς και συζητήσεις για τους αντιπροσώπους που προκύπτουν από τις διαβουλεύσεις.

Μετά τη σύνοδο, ο Πάπας γράφει αυτό που είναι γνωστό ως Αποστολική προτροπή, ένα επίσημο έγγραφο που εκθέτει τις απόψεις του για τις οποίες, εάν υπάρχουν, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι συστάσεις του. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί μερικούς μήνες μετά τη δεύτερη συνεδρίαση.

Ένα «ερώτημα για διάκριση» στο έγγραφο έχει ως εξής: «Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε χώρους όπου όσοι νιώθουν πληγωμένοι από την Εκκλησία και μη ευπρόσδεκτοι από την κοινότητα νιώθουν ότι αναγνωρίζονται, γίνονται αποδεκτοί, ελεύθεροι να κάνουν ερωτήσεις και δεν κρίνονται;

«... ποια συγκεκριμένα βήματα χρειάζονται για να καλωσορίσουμε όσους αισθάνονται αποκλεισμένοι από την Εκκλησία λόγω της θέσης ή της σεξουαλικότητας τους (για παράδειγμα, επαναπαντρεμένοι διαζευγμένοι, άτομα σε πολυγαμικούς γάμους, άτομα LGBTQ+ κ.λπ.);

Η Εκκλησία διδάσκει ότι η έλξη για το ίδιο φύλο δεν είναι αμαρτία αλλά οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι. Απαγορεύει την πολυγαμία, αλλά η πρακτική είναι αθόρυβα ανεκτή σε ορισμένα μέρη της Αφρικής.

«Δεν έχουμε ατζέντα. Δεν υπήρξε συνωμοτική συνάντηση μεταξύ καρδιναλίων για το πώς μπορούμε να προσθέσουμε προοδευτικά σημεία στην Εκκλησία», είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Χόλλεριχ, σε συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν το έγγραφο δεν ήταν ισορροπημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.