google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΛΟΑΤΚΙ+: Νέα βίαιη ομοφοβική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας – «Σήκω και φύγε π***τη»

 


Καταγγελία για ακόμα μια βίαιη ομοφοβική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το μεσημέρι της Τετάρτης, άντρας προέβη σε ομοφοβικά σχόλια σε βάρος ατόμου και της παρέας του, που βρίσκονταν σε καφέ πλησίον της πλατείας Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Να προσέχεις πού πας π0υ$τρέλα» – Νέα ομοτρανσφοβική επίθεση σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Όταν το άτομο αντέδρασε, ο δράστης του επιτέθηκε λεκτικά απαντώντας του «σήκω και φύγε π***τη» και μετά το έφτυσε, το χτύπησε στα πλευρά με μπουνιά και το κλώτσησε.

Το κείμενο της καταγγελίας

Αυτός ο τυπάς σήμερα λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, άρχισε να γελάει στο πέρασμα ενός φίλου και να το σχολιάζει στους φίλους του. Όταν το φίλο δεν έφυγε και έκατσε εκεί και τον ρώτησε τι θέλει, ο τυπάς του είπε «σηκω και φύγε π***τη» και μετά σηκώθηκε το έφτυσε, το χτύπησε στα πλευρά με μπουνιά και το κλώτσησε. Κανένας από το μαγαζί δεν αντέδρασε στο περιστατικό, μόνο κάποιοι (μάλλον οι υπάλληλοι του μαγαζιού που βγήκαν να φωνάξουν ότι τους χαλάνε την εικόνα) κάλεσαν τους μπάτσους, οι μπάτσοι είπαν να είναι αγαπημένοι και ρώτησαν αν θελει να κάνει μήνυση και έφυγαν. Το περιστατικό έγινε πλατεία Βικτωρίας.
Χέρι που απλώνεται, θα κόβεται.

Πλήθος ομοφοβικών καταγγελιών

Η νέα καταγγελία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ομοτρανσφοβικών επιθέσεων το τελευταίο διάστημα, οι οποίες όλο και πληθαίνουν.

Έχει προηγηθεί καταγγελία για ομοφορβικά σχόλια στον ΟΑΣΘ, όπου άτομο δέχτηκε ρατσιστικά σχόλια όπως «να προσέχεις που πας, π0υ$τρέλα».

Παρόμοια επίθεση δέχτηκε και το Sam Albatros, συγγραφέας του βιβλίου «Ελαττωματικό ΑΓΟΡΙ», όταν μια ομάδα αγοριών στην περιοχή του Κεραμεικού, πλησίασε και χαστούκισε το συγγραφέα, λέγοντάς του «γιατί είσαι π..στης».

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά το ίδιο, «οι ομοτρανσφοβικές επίθεσης στην Ελλάδα αυξάνονται διαρκώς, και καμιά μα καμία παρέμβαση δεν συμβαίνει, αναδεικνύοντας πως κανένα κράτος καμια εταιρία δεν είναι πραγματικά εδώ για εμάς».

Ανησυχία για την αύξηση των ομοτρανσφοβικών επιθέσεων

Το περιστατικό αυτό ακολουθεί μια σειρά από ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, για τις οποίες το ΣΥΔ εξέφρασε την ανησυχία του.

Για το έτος 2022, το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, στην ετήσια Έκθεση του κατέγραψε συνολικά τριάντα οκτώ (38) περιστατικά επιθέσεων κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, όπου δέκα εννέα (19) περιστατικά ήταν λόγω ταυτότητας φύλου, εννέα (9) λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και δέκα (10) περιστατικά λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Το ΣΥΔ υπογραμμίζει «πως το τελευταίο διάστημα, οι αυξανόμενες τρανσφοβικές επιθέσεις συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν το ίδιο κοινωνικό φαινόμενο επισφάλειας των τρανς προσώπων που μας δείχνουν και τα αποτελέσματα της Έκθεσης, καθώς οι επιθέσεις γίνονται στη δημόσια σφαίρα, από έναν ή περισσότερους δράστες και σε χώρους που είναι είτε φιλικά προς ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, είτε αφορούν διοργανώσεις υποστήριξης των δικαιωμάτων τους όπως η πορεία φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.