google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Είναι το "Uncoupled" το γκέι "Sex and the City";

 


Η ερώτηση του τίτλου είναι η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό βλέποντας τη νέα σειρά του Netflix, που θέλει τον Νιλ Πάτρικ Χάρις να παλεύει να συνηθίσει μια διαφορετική ζωή και καθημερινότητα όντας single. Ως Μάικλ Λόσον, είναι ένας επιτυχημένος μεσίτης στη Νέα Υόρκη, έχει μια υποστηρικτική οικογένεια, στενούς φίλους και μια τρυφερή σχέση με τον επί 17 χρόνια σύντροφό του, τον 50χρονο Κόλιν (Τακ Γουάτκινς). Όταν όμως εκείνος του ανακοινώνει απροσδόκητα ότι τον εγκαταλείπει, ο Μάικλ αιφνιδιάζεται καθώς έρχεται αντιμέτωπος με δύο εφιάλτες: την απώλεια εκείνου που θεωρούσε αδελφή ψυχή του και το ότι ξαφνικά είναι ένας σαραντάρης γκέι single στη ζούγκλα της Νέας Υόρκης. Η αλήθεια είναι ότι η άρνηση του χωρισμού είναι ίδια όπου και να βρίσκεσαι, εδώ όμως δημιουργός του "Uncoupled" είναι ο βραβευμένος με Emmy Ντάρεν Σταρ – εξού και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που παίρνει η Νέα Υόρκη ως "πεδίο μάχης" αλλά και τα δυνατά "Sex and the City" vibes που εκπέμπουν ξεκάθαρα τα οκτώ επεισόδια της σειράς του Netflix.


Ο Σταρ είναι ο δημιουργός του original "Sex and the City" και, όπως είναι αναμενόμενο, μένει πιστός στο είδος της τηλεοπτικής rom com με υπαρξιακές ανησυχίες (και όλα τα κλισέ της). Η δουλειά (τα ζηλευτά διαμερίσματα στο Μανχάταν έρχονται σαν το αντίστοιχο sparkle της γκαρνταρόμπας και των παπουτσιών της Κάρι) και η φιλία (από τη sassy Σουζάν, κάτι σαν τη Σαμάνθα του "SATC", μέχρι τον γκαλερίστα Στάνλεϊ που παλεύει να ακολουθήσει οτιδήποτε τρέντι) μπαίνουν φυσικά σε πρώτο πλάνο, καθώς είναι οι δύο σταθερές που θα βοηθήσουν τον Μάικλ να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Μέσω της δουλειάς προκύπτουν και η γνωριμία και η απίθανη φιλία του Μάικλ με την Κλερ (Μάρσια Γκέι Χάρντεν), μια δύστροπη πλούσια μεσήλικη που του αναθέτει την πώληση του εντυπωσιακού διαμερίσματός της όταν την εγκαταλείπει ο σύζυγός της για μια κατά πολύ νεαρότερή του γυναίκα.

Uncoupled


Ο χώρος βέβαια να αναπτυχθούν παραπάνω οι σχέσεις αυτές στη σειρά είναι μετρημένος, έρχονται όμως για να τονίσουν ότι η απογοήτευση δεν κοιτά ούτε πορτοφόλι, ούτε ηλικία, ούτε φύλο. Το ερωτικό τερέν είναι το ίδιο χαοτικό για όλους και πιο πολύ για τον Μάικλ, ο οποίος απέχει από την ενεργό δράση του φλερτ κοντά μια 20ετία. Σε ένα παντελώς άγνωστο τοπίο λοιπόν, όπου κύριο λόγο έχουν οι νεότεροι και οι fit, ο 40χρονος Μάικλ θα κληθεί να κάνει μια νέα αρχή. Η οποία φυσικά θα έρθει μέσα από κλάματα, πολύ αλκοόλ, μηνύματα που γράφονται με μίσος και σβήνονται επιτόπου για να περισωθεί και λίγη αξιοπρέπεια, κωμικά αμήχανες και άβολες στιγμές (οι ακατάλληλες αλλά απαραίτητες –σύμφωνα με άγραφους κανόνες– για το Grindr προσωπικές του φωτογραφίες μπλέκονται σε λάθος φάκελο και εμφανίζονται σε επαγγελματικό ραντεβού, ενώ καινούργιες για εκείνον σεξουαλικές "τεχνικές" θα τον... σοκάρουν), σε μια σειρά που, αν και θα μπορούσε να τρέχει πιο γρήγορα, βλέπεται ευχάριστα κυρίως χάρη στο μπρίο του Νιλ Πάτρικ Χάρις

Αντιπροσωπεύοντας τους singles κάθε "sex" (ως φύλο) και όλων των "cities" (ένας τέτοιος χωρισμός σού σκάει σαν κεραμίδα είτε είσαι στη Νέα Υόρκη, είτε στην Αθήνα, είτε οπουδήποτε), o Μάικλ δεν είναι μια απεγνωσμένη queer περσόνα αλλά ένας άνθρωπος που καλείται να αγκαλιάσει τη μοναξιά του, άρα και τον ίδιο του τον εαυτό. Το αν και πώς θα το καταφέρει μένει να το δούμε στην επόμενη σεζόν που προφανώς και θα υπάρξει, κρίνοντας από το cliffhanger φινάλε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.