google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Άννα Πήλιου: «Δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω άσχημα για την κα Γεννηματά»- Ζητά συγγνώμη για όσα είπε στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

 


Μετά τις αντιδράσεις και το «άδειασμά» της από το τμήμα ΛΟΑΤΚΙ + του ΣΥΡΙΖΑ, η Άννα Πήλιου ζητά συγγνώμη.


Όπως είπε «δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω άσχημα για την κ. Γεννηματά την οποία σέβομαι απόλυτα, για το έργο της, για την πορεία της και για τα θέματα υγείας της. Ήταν μία γυναίκα σύμβολο στον αγώνα της για την υγεία της. Αυτό το σέβομαι απόλυτα όπως και την ίδια. Ξεκάθαρα και χωρίς υπονοούμενα».

«Αυτό που ήθελα να θίξω είναι η πολιτική του ΚΙΝΑΛ ως προς τα θέματα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Όλοι ξέρουμε ποια είναι η θέση του πολιτικού χώρου. Αν έστω και λίγο όποια, όποιο, όποιος θίχτηκε, τους ξεκαθαρίζω ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση εκ του πονηρού και ζητώ ειλικρινή συγγνώμη», καταλήγει η Άννα Πήλιου.

Μάλιστα συνοδεύει την ανάρτησή της με μία ασπρόμαυρη φωτογραφία στην οποία βρίσκεται η ίδια με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Τι είχε πει η Άννα Πήλιου

Ειδικότερα, η Άννα Πήλιου στην ομιλία της στο Συνέδριο-μεταξύ άλλων- δήλωσε τα εξής:

«Να θυμίσω στους Πασόκους του ΚΙΝΑΛ ότι στην ψήφιση της ταυτότητας φύλου και στην ψήφιση για το σύμφωνο συμβίωσης, η αείμνηστη αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, απουσίαζε, που θέλει να λέγεται Αριστερά σήμερα το ΚΙΝΑΛ και κ@@λοτρίβεται στο Pride δίπλα στην κοινότητα, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει το μονοπώλιο των δικαιωμάτων. Αλήθεια; Γιατί πότε τα στήριξαν τα δικαιώματα το ΚΙΝΑΛ…».

ΛΟΑΤΚΙ + ΣΥΡΙΖΑ: Οι αναφορές της Άννας Πήλιου για την Γεννηματά είναι άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες

Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας το τμήμα ΛΟΑΤΚΙ + του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό να καταδικάσει τις προσβλητικές και υβριστικές αναφορές της τρανς ακτιβίστριας Άννας Πήλιου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αναφορές της Άννας Πήλιου, που δεν παρίστατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως σύνεδρος αλλά ως απλός παρατηρητής, δικαίωμα που είχε ο κάθε πολίτης της χώρας, κατά της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, είναι άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες. Όσο συντηρητικές πολιτικές και αν έχει ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ, τέτοιες δηλώσεις δεν απηχούν τις θέσεις ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ούτε του τμήματος ΛΟΑΤΚΙ+».

Τί συνέβη τον Οκτώβριο του 2015

Όντως η Φώφη Γεννηματά, τον Οκτώβριο του 2015 όταν ψηφιζόταν στη Βουλή το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν απούσα από την ψηφοφορία.

Με άρθρο του ο Άρης Δημοκίδης αποκάλυψε ότι αιτία για την απουσία της τότε από την Βουλή ήταν η κατάσταση της υγεία της, κάτι που η Φώφη Γεννηματά δεν αποκάλυψε ποτέ, παρά την σκληρή κριτική που δέχθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.