google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

William Hurt: Το Οσκαρ α' ανδρικού ρόλου για το ανατρεπτικό γκέι φιλί


 Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός William Hurt (Γουίλιαμ Χαρτ), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, όπως επιβεβαίωσε ο γιος του. Ο ηθοποιός πέθανε από φυσικά αίτια όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του και ο γιος τους ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «με μεγάλη λύπη η οικογένεια Χαρτ θρηνεί τον θάνατο του Γουίλιαμ Χαρτ, αγαπημένου πατέρα και βραβευμένου με Οσκαρ ηθοποιού, στις 13 Μαρτίου 2022, μία εβδομάδα πριν τα 72α γενέθλιά του».

«Πέθανε ειρηνικά, ανάμεσα σε μέλη της οικογένειας, από φυσικά αίτια. Αυτή τη στιγμή η οικογένεια επιθυμεί να ιδιωτικότητα».

Ποιος ήταν ο William Hurt

Χαμηλών τόνων, σεμνός και εξαιρετικά καλλιεργημένος, ο Γουίλιαμ Χαρτ, υπήρξε μεγάλο όνομα στην δεκαετία του 1980, ειδικότερα μετά και την επιτυχία της ταινίας «Εξαψη» (1981). Ταυτίστηκε με ταινίες του «σκεπτόμενου» Χόλιγουντ και προτάθηκε τέσσερις φορές για Οσκαρ. Ο William Hurt κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 1986 για το φιλμ "Kiss of the Spider Woman", στο οποίο είχε υποδυθεί έναν ομοφυλόφιλο άνδρα που μοιράζεται ένα κελί με έναν πολιτικό κρατούμενο στη Βραζιλία. Ακολούθησαν τρεις ακόμα υποψηφιότητες για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τα "Children of a Lesser God" και "Broadcast News" και Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία "A History of Violence".

Διαβάστε ακόμη: Γουίλιαμ Χαρτ: Πέθανε ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός

Τα επιβλητικά χαρακτηριστικά και το διακριτικά άτακτο χαμόγελο του τον έκαναν να ξεχωρίζει, ωστόσο όπως αναφέρει και ο Guardian, αν η εμφάνισή του ήταν λίγο πιο αθώα ή πιο συμβατική, θα μπορούσε να είχε την καριέρα του Robert Redford. Ηταν ίσως κάτι που είχε να κάνει με την απώλεια των μαλλιών του, αισθητή ακόμη και στην αρχή της καριέρας του, στο Altered States του Ken Russell το 1980, όπου έπαιζε έναν ψυχολόγο.

Ο Hurt ήταν εξαιρετικός σε πιο σκοτεινούς ρόλους, στους οποίους η ομορφιά του συνυπήρχε με κάτι το επιθετικό, κυνικό και μάταιο. Ηταν υπέροχος στο neo-noir riff του Lawrence Kasdan στο Double Indemnity, Body Heat το 1981, στο οποίο έχει μια μοιραία επιθυμία για μια παντρεμένη γυναίκα που υποδύεται η Kathleen Turner. Γεννημένος το 1950, ο Χερτ σπούδασε θεολογία στο πανεπιστήμιο, αλλά η μεγάλη αγάπη του ήταν η υποκριτική, οπότε γράφτηκε στη Σχολή Τζούλιαρντ το 1972.

Οι ταινίες που έκανε στη συνέχεια ήταν εξαιρετικά σημαντικές για την καθιέρωση της σταρ παρουσίας του. Μετά από μια σειρά μικρών ρόλων, κέρδισε τον πρώτο του σημαντικό ρόλο στην ταινία "Altered States" του Κεν Ράσελ και ακολούθησε το ερωτικό θρίλερ "Body Heat", πρωταγωνιστώντας δίπλα στην Κάθλιν Τέρνερ.

Η επιτυχία της ταινίας εκτόξευσε τη φήμη του ηθοποιού και ο Χαρτ ήταν πλέον, ένας από τους πιο σημαντικούς σταρ της δεκαετίας του 1980. Συνέχισε στο κωμικό δράμα "The Big Chill", και στο κατασκοπευτικό θρίλερ "Gorky Park", ενώ λίγο αργότερα επιλέχτηκε για το "Kiss of the Spider Woman", από τον σκηνοθέτη Έκτορ Μπαμπένκο.

Ο William Hurt είχε μια συγκλονιστική ερμηνεία στην ταινία, κερδίζοντας το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στις Κάννες καθώς και το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού. Την επόμενη χρονιά υποδύθηκε έναν δάσκαλο στο "Children of a Lesser God", απέναντι από τη Μάρλι Μάτλιν - και μετέπειτα σύντροφό του - η οποία ήταν η πρώτη κωφή ηθοποιός που βραβεύτηκε με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.