google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Μαρίνα Γαλανού: ΕΦΥΓΕ από την ζωή η ακτιβίστρια και πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών


 Η ακτιβιστική δράση της Μαρίνας Γαλανού ήταν εξαιρετικά έντονη με την ίδια να συμβάλει καθοριστικά στην αναγνώριση και την προώθηση των δικαιωμάτων τόσο της τρανς όσο και της ΛΟΑΤ+ κοινότητας γενικότερα

«Έφυγε» από τη ζωή την Παρασκευή η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού. Η γνωστή ακτιβίστρια ήταν ιδρύτρια του Πολύχρωμου Πλανήτη και δημιουργός του site t-zine.gr, ενώ δραστηριοποιούταν από το 1997 στο πεδίο των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων.

Την θλίψη του για την απώλεια της Μαρίνας Γαλανού εξέφρασε και μέσω του λογαριασμού του στο facebook και ο Κωστής Παπαϊωάννου, τ. Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σήμερα διευθυντής του Σημείου για τη μελέτη και αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς. Ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Θλίψη για τη Μαρίνα Γαλανού. Συνεργαστήκαμε με τον ΣΥΔ για το Σύμφωνο Συμβίωσης και κυρίως την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. 

Είχαμε περιλάβει την Μαρίνα ουσιαστικά στην νομοπαρασκευαστική. Η συνύπαρξή της με τις καθηγήτριες του οικογενειακού δικαίου ήταν παραγωγική και ενίοτε απολαυστική.

Βρεθήκαμε κοντά και για την καταγραφή ρατσιστικών επιθέσεων και διάφορα άλλα που λίγη σημασία πια έχουν. Δυνατός άνθρωπος. Αγωνίστρια. Με αίσθηση των προτεραιοτήτων, της λεπτής ισορροπίας μεταξύ εφικτού και επιθυμητού. Και πάντα να σπρώχνει επίμονα το πρώτο προς το δεύτερο. Κρίμα. Σεβασμός στην μνήμη της και την πορεία που χάραξε σε καιρούς ακόμα πιο δύσκολους και από τους τωρινούς».

Το βιογραφικό της Μαρίνας Γαλανού

Η Μαρίνα Γαλανού ήταν Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, εκδότρια του εκδοτικού οίκου και βιβλιοπωλείου «Πολύχρωμος Πλανήτης» και διετέλεσε για πάνω από 20 χρόνια σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Αλληλεγγύης Τραβεστί – Τρανσέξουαλ (ΣΑΤΤΕ) και Γενική Γραμματέας από το 2003 έως τον Ιούλιο του 2014. Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ) από το 2006 έως το 2008. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) από το 2010.

Διετέλεσε εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και συμμετείχε με αυτήν την ιδιότητα ως εκπαιδεύτρια σε εκπαιδευτικά – ενημερωτικά σεμινάρια προς αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, σε χειριστές υποθέσεων ασύλου, σε δικαστές και εισαγγελείς, καθώς επίσης υπήρξε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ήταν συγγραφέας δύο βιβλίων, «Ταυτότητα και έκφραση φύλου. Ορισμοί, στερεότυπα, μύθοι και διακρίσεις» και «Είμαι τρανς – ξέρω τα δικαιώματά μου», αρθρογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς θεμάτων θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ορίστηκε απ’ την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ως τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, τον Νοέμβριο του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.