google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ECRI: Μίσος, ξενοφοβία, ρατσισμός κυριάρχησαν το 2018 στην Ευρώπη!

Στην ετήσια έκθεση της, που δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα, η Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI), επισημαίνει ιδιαίτερα ότι, το 2018, κυριάρχησαν στην Ευρώπη των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι ομιλίες μίσους, ο ξενοφοβικός λαϊκισμός και οι εκδηλώσεις ρατσισμού!
Απ’ αυτές τις πρακτικές, τονίζεται, ωφελήθηκαν ιδιαίτερα οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα, που έθεσαν ως στόχους τους, τους μετανάστες, τις μειονότητες και τις περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, οι εν λόγω απόψεις, όχι μόνο εκφράστηκαν  από περιθωριακούς πολιτικούς, αλλά κέρδισαν ολοένα και περισσότερο έδαφος στα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα και στις εθνικές κυβερνήσεις, των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
"Οι ιδεολογίες που βασίζονται στην υποτιθέμενη ασυμβατότητα μεταξύ εθνικών / εθνοτικών ή θρησκευτικών ομάδων αποτελούν κίνδυνο για τις κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς, ανάλογο μ’ εκείνες που υποστηρίζουν τη φυλετική ανωτερότητα », λέει η έκθεση.
Η ECRI εκφράζει, επίσης, την έντονη ανησυχία της, για την αυξανόμενη εξάπλωση των «ψεύτικων ειδήσεων» που συχνά δημιουργούν παραμορφωμένες εικόνες ευάλωτων ομάδων και κάλεσε τους πολιτικούς, τους θρησκευτικούς ηγέτες και τους ηγέτες της κοινότητας όχι μόνο να αποφύγουν τη χρήση ομιλίας μίσους, αλλά και να την αντιμετωπίσουν προληπτικά.
Η ισλαμοφοβία και το αντι-μεταναστευτικό κλίμα εξακολούθησαν να επικρατούν στα περισσότερα κράτη μέλη το 2018. Οι γυναίκες μουσουλμάνες ήταν συχνά οι στόχοι της βίας ενώ, αυξανόμενη δυσαρέσκεια και ρατσιστικές συμπεριφορές αντιμετώπισαν  τα άτομα αφρικανικής καταγωγής που γεννήθηκαν στην Ευρώπη ή έχουν ζήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επιπλέον, οι Μαύροι συχνά υποβλήθηκαν σε πρακτικές φυλετικής διαμόρφωσης ενώ, ο εβραϊκός λαός στην Ευρώπη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αντισημιτικό μίσος, συμπεριλαμβανομένης της βίας, που συχνά θεωρείται δικαιολογημένη αντίδραση στις ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης.
Οι Ρομά εξακολουθούν να αποτελούν μία από τις πλέον περιθωριοποιημένες κοινότητες στην Ευρώπη, με ιδιαίτερα ευάλωτα κορίτσια και γυναίκες Ρομά. Παρά την κάποια πρόοδο, όπως η εργασία των μεσολαβητών των Ρομά σε σχολεία και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, η μαζική αύξηση των δραστηριοτήτων υποστήριξης των Ρομά που θα χρειαζόταν για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού δεν έχει συμβεί ακόμα.
Η Επιτροπή στηλιτεύει το γεγονός ότι, δεν έγιναν νέες επικυρώσεις του Πρωτοκόλλου αριθ. 12 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σχετικά με τη γενική απαγόρευση των διακρίσεων το 2018 καθώς και το ότι, ως τώρα, έχει επικυρωθεί μόνο από 20 από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης!
Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο


Πηγή: Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.