google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Στο Σύνταγμα το πιο πολιτικό Athens Pride

Το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται, το Σάββατο, σε χώρο δημοκρατικής διεκδίκησης, επανάστασης, αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα, στο πρώτο Pride μετά το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου
Στον ρυθμό του πιο ευθέως πολιτικού Athens Pride κινείται ξανά αύριο το κέντρο της Αθήνας, όπως κάθε χρονιά τέτοια εποχή από το 2005, στην αρχή με επίκεντρο την πλατεία Κλαυθμώνος, τα προηγούμενα δύο χρόνια την πλατεία Συντάγματος, έχοντας κερδίσει πια το στοίχημα της ορατότητας και της συμμετοχής δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Φέτος, το 15ο Αthens Pride συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την εξέγερση των ΛΟΑΤΚΙ+ θαμώνων του μπαρ Στόνγουολ στη Νέα Υόρκη κατά της αστυνομίας, συγκυρία που δίνει την αφορμή για μια ιστορική αναδρομή στους αγώνες και στις διεκδικήσεις του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος της Ελλάδας, όπως αντικατοπτρίζεται στο κεντρικό σύνθημα «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία».
Η αφίσα της φετινής διοργάνωσης και το συγκινητικό τηλεοπτικό της σποτ βασίζονται σε φωτογραφίες από ιστορικές στιγμές της διαδρομής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, από κινητοποιήσεις, επιτυχίες, αλλά και απώλειες. Είναι το πρώτο πράιντ που γίνεται μετά το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 και τη σκύλευση που ακολούθησε στον δημόσιο λόγο, και το σύνθημα «Οργή και θλίψη, η Ζάκι θα μας λείψει» αναμένεται να ακουστεί δυνατά αύριο στους δρόμους της Αθήνας, όπου άλλες χρονιές περπατούσε υπερήφανα ο ίδιος. «Το Athens Pride 2019 τονίζει τον ρόλο του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα. […] Στις 8 Ιουνίου 2019 θα βγούμε ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Σε κάθε δρόμο που περπατάμε, διεκδικούμε την ελευθερία μας και την ασφάλειά μας από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και βίας. Ο δρόμος μάς ανήκει εξίσου. Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία», σημειώνουν οι διοργανωτές.
Τα περίπτερα των οργανώσεων, των ομάδων και των υποστηρικτών θα αρχίσουν να στήνονται στην πλατεία Συντάγματος από το μεσημέρι στις 12. 
. Στην πλατεία Συντάγματος μέχρι τις 5 το απόγευμα θα γίνονται δράσεις, όπως Face and Body Painting και Rainbow Games, και θα ακούγεται μουσική από ντιτζέι. Στις 5 θα ξεκινήσουν οι χαιρετισμοί, στις 6 το πάρτι πριν από την παρέλαση και στις 6.30 θα γίνει η επίσημη έναρξη της παρέλασης-πορείας στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Από τις 9 μέχρι μετά τα μεσάνυχτα η πλατεία θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι, με συμμετοχή φέτος του Φοίβου Δεληβοριά, της Ελένης Φουρέιρα, της Τάμτα και άλλων ονομάτων έκπληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.