google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ο ρατσισμός υπάρχει στα γήπεδα – Τα περιστατικά – ντροπής

 


Σεισμό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ηχηρό χαστούκι στον ρατσισμό, προκαλεί η περίπτωση της τουρκικής ομάδας Μπασακσεχίρ η οποία αποχώρησε από τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι η πρώτη φορά που ένας αγώνα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ δεν γίνεται και είναι και η πρώτη φορά που μια ομάδα αποφασίζει να μην παίξει ποδόσφαιρο και δεν θα τιμωρηθεί, όπως όλα δείχνουν από την UEFA.

Τα γεγονότα λίγο – πολύ γνωστά καθώς μονοπωλούν τα αθλητικά κι όχι μόνο, μέσα σε όλο τον κόσμο.

Ο τέταρτος διαιτητής, ο Ρουμάνος Σεμπαστιάν Κολτέσκου αποκάλεσε «νέγρο» τον βοηθό προπονητή της Μπασακσεχίρ, Πιερ Γουεμπό, προκαλώντας την οργή της τουρκικής ομάδας.

Ο Γουεμπό ζήτησε τον λόγο από τον Κολτέσκου για τον ρατσιστικό χαρακτηρισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά.

«Θέλω να μου πεις γιατί με αποκάλεσες νέγρο; Γιατί;» ήταν τα λόγια του μέλους του τεχνικού τιμ των φιλοξενούμενων.

Απάντηση δεν υπήρξε από τον Κολτέσκου και μάλιστα θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, πως ο διαιτητής της αναμέτρησης, απέβαλε τον Γουεμπό.

Η τουρκική ομάδα έφυγε αμέσως για τα αποδυτήρια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με τους αντίστοιχους παίκτες των γηπεδούχων να συμμερίζονται την απόφαση τους και να πηγαίνουν κι εκείνοι στα αποδυτήρια.

Κι εδώ πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή για το ποδόσφαιρο διότι η Παρί θα μπορούσε να μείνει και να κερδίσει τον αγώνα στα χαρτιά. Επικράτησε, όμως, η ανθρωπιά και ο αγώνας κατά του ρατσισμού, από όποιον κι αν προέρχεται, όποια χρονική στιγμή κι αν συμβαίνει.

Το παρήγορο σε όλη την υπόθεση, πέραν της συναίνεσης της γαλλικής ομάδας στην αποχώρηση της τουρκικής, είναι ότι και η UEFA συμμερίζεται την οργή της Μπασακσεχίρ και ξεκινά επίσημα έρευνα για το ρατσιστικό συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.