google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ: ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ..ΦΥΛΟ

Ήρθε η ώρα να ευχαριστήσω κι εγώ προσωπικά, από τη δική μου πλευρά ως Spyros Philosophe - Σπύρος Ψ., όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην Παρουσίαση: 12 Ερωτικές Διαδρομές, στη Locomotiva cafe bar βιβλιοπωλείο, @Εξάρχεια!
Γενικώς έχω μάθει να μιλάω πολύ θεωρητικά, αλλά η προσπάθειά μου να μιλήσω βιωματικά τελικά νομίζω ότι είχε ένα πολύ γόνιμο αποτέλεσμα: Για αυτό άλλωστε διάλεξα να ξεκινήσω αυτού του είδους τον ακτιβισμό γράφοντας τη "θεατρική πινελιά" στις 12 Ερωτικές Διαδρομές: Έρ@ς και Ψυχ@, δεν έχουν Φύλο! Όταν ο θεός Έρωτας χτυπήθηκε από τα βέλη του και αγάπησε παράφορα μια θνητή, την Ψυχή ... Παρ' όλο που ο Έρωτας και η Ψυχή δεν έχουν φύλο, παρ' όλο που ακόμη και σύμφωνα με το Χριστιανικό δόγμα ούτε καν οι Άγγελοι και φυσικά ο Θεός έχουν, ως πνευματικές, άυλες υπάρξεις, φύλο βιολογικό ή και κοινωνικό, παρά μόνο γραμματικό, αν μιλάμε βέβαια την ελληνική γλώσσα, πολύ συχνά όσοι ανήκουμε στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα βλέπουμε να διαγραφόμαστε, στην καλύτερη περίπτωση, από τον κυρίαρχο δημόσιο λόγο των «ειδικών» όταν αναφέρονται στις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων...
Θα μπορούσα ωστόσο να πω σήμερα, συνοψίζοντας την πρόσφατη τοποθέτησή μου με ένα σύντομο μα και χαριτωμένο, ένεκα των ημερών, ευφυολόγημα ότι, κατά τη θεωρια που καταρρεει, και οι χονδροι ειναι ωραιοι (και υγιείς), ετσι και η θεωρια καταρρεει, κι εγω εχω Υπερηφάνως τα ψυχολογικα μου, ειμαι ευτυχισμενος και θεωρω οτι στο δημοσιο λογο καθε προσπαθεια για μια ρεαλιστικη θεωρηση και αντικατοπτριση της πραγματικοτητας που βιωνει ενας ανθρωπος με ψυχολογικα συσκοτιζεται απο ένα πλήθος μεσαιωνικων μυθων, απο τους οποιους θα πρεπει να απαλλαγουμε α μ ε σ α!
Ελπίζω να τους μελετήσετε, να προβληματιστείτε και στο εξής να είμαστε πιο προσεκτικοί όλοι μας, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι πρόβλημα υγείας, αλλά και τι είδους ιατρικό/κοινωνικό στιγματισμό βιώνει ο καθένας, ενώ παράλληλα μπορεί να ντρέπεται και να μη μιλά, να καταπιέζεται ενώ μέσα του υποφέρει ή και να έχει εκρήξεις θυμού χωρίς όμως πάλι να μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς νιώθει ή, ακόμη χειρότερα να αποφεύγει τη θεραπεία! ... Μερικοί από αυτούς τους μύθους είναι οι ακόλουθοι: http://www.care2.com/…/8-biggest-myths-about-mental-health.…... Αυτό το άρθρο είναι μια πολύ καλή αρχή, αν και ο όρος "νόσος/αρρώστεια/πάθηση" δεν είναι πλέον καθόλου έγκυρος και προσωπικά είμαι υπέρ του συνθήματος: "Οι άνθρωποι δεν υποφέρουν από τις ψυχιατρικές διαταραχές. Υποφέρουν από τη συστημική βία και την καταπίεση που υφίστανται εξ αιτίας αυτών των διαγνώσεων".
Επιπλέον οι διαγνώσεις αυτές έχουν πληθύνει τόσο πολύ, και οι συνθήκες της ζωής μας, λόγω κρίσης, έχουν γίνει τόσο δύσκολες, που όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων ανάμεσά μας τελικά αναγκάζεται παρ' όλη την ενδεχόμενη αρχική άρνηση να παραδεχτεί τα προβλήματά του, να διαβεί την πόρτα του γραφείου ενός ειδικού, κάτι πολύ ανθρώπινο και θεμιτό, ή ακόμη και γενναίο: "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία", όπως λέει και η φίλη, και συν-συγγραφέας και poly-συντρόφισσα Λίζα, αλλά θέλει ακόμη περισσότερη τόλμη το να παραδέχεσαι τις αδυναμίες σου, ιδιαίτερα αν είσαι ένας άνθρωπος σαν και μένα, που το βασικό δίδαγμα που πήρα από τον πατέρα μου, ήταν να είμαι πάντα ένας ... βράχος!
Φυσικά δεν είμαι βράχος, αλλά είμαι ευτυχισμένος για αυτό!
Και πολύ Υπερήφανος! Έγραψα πρόσφατα κι ένα άρθρο στο αγαπημένο Les Andmore, για τον "War on Christmas: Τι είναι; Και γιατί να μην το πιστέψετε;", για να επισημάνω το θέμα της ορατότητας των μη-Χριστιανών σε όλη τη Δύση αυτές τις "Άγιες" μέρες, καλό θα ήταν όμως να φροντίσουμε και για τις "άλλες" ορατότητες, είναι οι μοναχικοί, καταθλιπτικοί ή και όχι άνθρωποι στα διαμερίσματά τους που δεν "γιορτάζουν", είναι και πολλοί ηλικιωμένοι που βρέθηκαν με μια πενιχρή σύνταξη να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, τέλος οι ανάπηροι που ακόμη κι αν έχουν χρήματα για να τα "σπάσουν", δεν υπάρχει καμία προσβασιμότητα, για να μην αναφέρω και τον οίκτο, στην ουσία το κουκουλωμένο αναπηροφοβικό μίσος, πίσω από τα περισσότερα βλέμματα.
Η πραγματικότητα που βιώνουν κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι θλιβερή, αλλά κανενός Ανθρώπου δεν είναι θλιβερή η ύπαρξη, παρά μόνο αν έχει κανείς μίσος για αυτές τις κοινωνικά μειονεκτούσες ομάδες, που αγωνίζονται σήμερα για τα δικαιώματά τους. Και όπως είχε πει κι ο Μπρεχτ, ακόμη και η Γκρούσα στον "κύκλο με την κιμωλία", δεν πρέπει να προκαλέσει ούτε μισό δάκρυ, κι ας είναι ένα φανταστικό πρόσωπο, θα πρέπει μόνο να τη δούμε "αποστασιοποιημένα", για να είμαστε ικανοί να σκεφτούμε λογικά πώς μπορούμε να στρατευτούμε στον αγώνα ώστε να πάψουνε να υπάρχουνε τέτοιες αδικημένες μανάδες, κι όχι να ευνοήσουμε την ύπαρξή τους στην τέχνη, αλλά και την πραγματικότητα, για να τις συντηρήσουμε ως ένα μελό θέαμα προς κατανάλωση και αυτοεπιβεβαίωση!
... "Το κάθε τι πρέπει να ανήκει σ΄ εκείνον που είναι άξιος, τα παιδιά σε κείνους που με αγάπη και φροντίδα τα ανατρέφουν, τα αμάξια στους καλούς τους αμαξάδες, τα χωράφια στους καλούς τους γεωργούς που μέρα νύχτα με ιδρώτα και με μόχθο πασχίζουνε να δώσουνε γλυκούς καρπούς".
Μπέρτολτ Μπρεχτ
Ας τα λάβουμε όλα αυτά υπ' όψη, κι ας παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για την ισότητα! Το να διακηρύσσεις την αγάπη, χωρίς να διεκδικείς ταυτόχρονα την ισότητα, είναι σαν να ρίχνεις σπόρο για να φυτρώσει, σε δηλητηριασμένο χώμα!
Spyros Philosophe
Spyros Philosophe - Σπύρος Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.