google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Εγινε στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού


 
Τελέστηκε το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα, μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή. Ο γάμος τελέστηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και 20 χρόνια και έχουν τρία παιδιά. Πρόκειται για τους Δημήτρη Ελευσινιώτη και Σταύρο Γαβριλιάδη που το είχαν ανακοινώσει μέσω αγγελίας στα «ΝΕΑ». Μιλώντας αποκλειστικά στο Antivirus.gr, o κ. Γαβριλιάδης αποκαλύψε ότι μετά την τελετή επικοινώνησε μαζί τους ο Πρωθυπουργός για να τους συγχαρεί και για να τους μεταφέρει τις ευχές του. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το τηλεφώνημα, αλλά και για το ότι «πέρασε έναν νόμο που έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στη ζωή μας όσο και στη ζωή των παιδιών μας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

 Ο κ. Γαβριλιάδης πρόσθεσε ότι με την τέλεση του γάμου, «δεν αλλάζει τίποτα στην καθημερινότητά μας, αφού είμαστε οικογένεια αρκετά χρόνια τώρα. Αυτό που, ωστόσο, αλλάζει είναι ότι πλέον και η πολιτεία μάς αναγνωρίζει ως μία οικογένεια και όχι ως δύο ξεχωριστές, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα». Μέχρι πρότινος οι δυο τους δεν ήταν δυνατόν να παντρευτούν ή να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς των τριών παιδιών τους. 

Σε πρόσφατο αφιέρωμα του πρακτορείου Bloomberg, αναναφερόταν το συγκεκριμένο ζευγάρι ως παράδειγμα για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος στις ζωές των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, περιλαμβάνοντας και δηλώσεις του κ. Γαβριλιάδη. «Τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί» είχε πει, μιλώντας στο πρακτορείο ο 52χρονος αλλεργιολόγος, προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί τι θα απογίνει ο γιος του εάν ο ίδιος πεθάνει πριν από τον σύντροφό του, ή εάν θα του επιτρέπεται να πηγαίνει να παίρνει τα δίδυμα παιδιά του από το σχολείο. Οπως ανέφερε το δημοσίευμα, «οι πέντε τους θα θεωρούνται επιτέλους οικογένεια στα μάτια του νόμου, όχι ως “άγνωστοι”». Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.