google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

«Nα γίνει κοινό κτήμα το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό» – Σημανδηράκης για πορεία ΛΟΑΤΚΙ

 


Αναφορά στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα έκανε ο δήμαρχος Χανίων στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τεταρτης.

«Χιλιάδες ανθρωποι συμμετείχαν σε μια ειρηνική πορεία με αίτημα την αποδοχή της σεξουαλικής κατεύθυνσης του κάθε πολίτη μας. Βρέθηκε όμως μια θλιβερή μειοψηφία που προσπάθησε και εν μέρει κατάφερε να δώσει λαβή σε κόσμο που διαφωνεί με αυτό. Βρέθηκαν λίγοι που είπαν κάποια συνθήματα που θεωρώ καταδικαστέα και ντροπιαστικά, τα οποία αποδεικνύουν ότι η φασιστική συμπεριφορά είναι παντού. Το μόνο που κατάφεραν είναι να δώσουν τροφή σε όλους τους πολέμιους των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων και πρέπει να το καταδικάσει το δημοτικό συμβούλιο. Εμείς ενισχύουμε τις προσπάθειες  να γίνει κοινό κτήμα το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό», είπε ο κ. Σημανδηράκης.

Ακόμα, ο δήμαρχος έκανε γνωστό πως πρόσφατα έκανε αυτοψία στο κέντρο αντιπυρικής προστασίας στον Άγιο Ματθαίο αλλά και επίσκεψη στο αεροδρόμιο έκανε ο δήμαρχος Χανίων τις προηγούμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο δημοτικό συμβούλιο. Η αντιπυρική περίοδος είναι σε εξέλιξη, ενώ και η υπηρεσία πρασίνου έχει καθαρίσει οικόπεδα που ήταν παραμελημένα, για να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, με την επίδοση μάλιστα προστίμων σε περιπτώσεις ιδιωτών που δεν τα καθάρισαν οι ίδιοι, είπε ο κ. Σημανδηράκης.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων συμφώνησαν ότι η διαφορετικότητα πρέπει να είναι σεβαστή. Ο Γιώργος Τσαπάκος κατέθεσε πρόταση να υιοθετήσει ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο για να είναι συγκεκριμένη η θέση του απέναντι στο ζήτημα.

zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.