google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Πόσο άνετα νιώθουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να κάνουν coming out στη δουλειά;


 Η μελέτη της εταιρείας συμβούλων Deloitte διαπίστωσε ότι το 39% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που ερωτήθηκαν, εάν αισθάνονταν άνετα να είναι ανοιχτά queer στη δουλειά, απάντησαν ότι φοβούνται ότι τους βλέπουν διαφορετικά οι στρέιτ, cisgender συνάδελφοί τους.

Η Deloitte ρώτησε queer άτομα από 13 χώρες για την έρευνα και σχεδόν οι μισοί Βρετανοί ερωτηθέντες (49 τοις εκατό) ανέφεραν ότι υφίστανται διακρίσεις στην εργασία λόγω της σεξουαλικότητας ή της ταυτότητας φύλου τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληθαίνουν οι βίαιες ομοτρανσφοβικές επιθέσεις: «Σήκω και φύγε π***τη»

Το 38 τοις εκατό δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν ομοφοβική ή τρανσφοβική συμπεριφορά – συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών  αστείων – στη δουλειά.

Ο Phil Mitchell, συν-επικεφαλής του δικτύου προσωπικού της Deloitte LGBTQ+ Proud, δήλωσε: «Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι οι εργοδότες τους δεν κάνουν αρκετά για να υποστηρίξουν την ένταξη ή δεν παίρνουν στα σοβαρά ομοφοβικές συμπεριφορές.

«Οι εργοδότες θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι παρέχουν μια θετική κουλτούρα ένταξης LGBTQ+, που να στηρίζεται σε σεβασμό».

Μια προηγούμενη μελέτη από την LGBTQ+ φιλανθρωπική οργάνωση Just Like Us διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις νέους LGBTQ+ δεν θα έκανε coming out στη δουλειά λόγω φόβου για το πώς θα τους αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοι.

Από τους LGBTQ+ 18 έως 25 ετών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, το 19 τοις εκατό πρόσθεσε ότι είχαν δεχτεί εκφοβισμό στον χώρο εργασίας, ενώ η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι νέοι LGBTQ+ αμείβονται λιγότερο από τους στρέιτ συνομηλίκους τους κατά μέσο όρο.

Η Amy Ashenden, προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος της Just Like Us, δήλωσε: «Η έρευνά μας δείχνει ότι η μεταχείριση των LGBT+ ατόμων στη βρετανική κοινωνία σήμερα εμποδίζει τους νέους ενήλικες να ευδοκιμήσουν στη δουλειά.

«Οι ΛΟΑΤ+ νέοι αξίζουν να είναι με ασφάλεια ο εαυτός τους στο σχολείο, το σπίτι και τη δουλειά – δεν πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.