Με κεντρικό σύνθημα «'Ανευ Όρων» και αίτημα την ισότητα όλων στο γάμο, την οικογένεια, την εκπαίδευση και τη συμπερίληψη, διοργανώνεται το φετινό Athens Pride από τις 10 ως τις 18 Ιουνίου.

   «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα. Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα. Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια», υπενθυμίζουν οι διοργανωτές. Ωστόσο, όπως προσθέτουν, τίποτα δεν ισχύει στην πράξη «όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις». 

   Η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει την Παρασκευή 10 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, εκθέσεις, παραστάσεις, προβολές ταινιών και συζητήσεις. Κορύφωση του Athens Pride θα αποτελέσει η παρέλαση Υπερηφάνειας το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 7 μμ, με σημείο εκκίνησης τη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ