google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

"Eternals": Πολλές πρωτιές σε ταινία της Marvel - Ανάμεσα τους το πρώτο gay φιλί


 Η νέα ταινία δράσης “Eternals” περιλαμβάνει πολλά ορόσημα για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel: Από τους πρώτους κωφούς και νοτιοασιάτες υπερήρωες μέχρι το πρώτο γκέι φιλί.

Η ταινία φτάνει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη (4/11) και πρωταγωνιστούν ηθοποιοί από χώρες όπως το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Νότια Κορέα, τον Λίβανο και την Ινδία.

Η Aντζελίνα Τζολί, η οποία υποδύεται μια πολεμίστρια με το όνομα “Thena”, δήλωσε ότι ελπίζει η διαφορετικότητα «να αρχίσει επιτέλους να φαίνεται φυσιολογική όπως θα έπρεπε να ήταν εξαρχής».

«Ελπίζω ότι ο κόσμος θα παρακολουθεί αυτές τις ταινίες τα επόμενα χρόνια και να μην σκεφτόμαστε καν ότι είναι διαφορετικές, απλώς γίνεται αυτό που είναι φυσιολογικό και σωστό», είπε η Τζολί στο Reuters από το κόκκινο χαλί κατά την πρεμιέρα της ταινίας στο Χόλιγουντ. 

HENRY NICHOLLS VIA REUTERS

Το “Eternals” αφηγείται την ιστορία 10 αθάνατων εξωγήινων, που εμφανίζονται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, και που έχουν χωριστεί μεταξύ τους εδώ και χιλιετίες, αλλά ενώνονται ξανά για να πολεμήσουν τα τερατώδη πλάσματα γνωστά ως Deviants.

Οι σκηνοθέτες και το καστ είπαν ότι ήταν φυσιολογικό οι “Eternals” να αντιπροσωπεύουν πολλά κοινωνικά στρώματα.

MARIO ANZUONI VIA REUTERS
H Salma Hayek ποζάρει στην πρεμιέρα της ταινίας "Eternals" στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 18 Οκτωβρίου 2021. REUTERS/Mario Anzuoni

″Αυτοί οι χαρακτήρες είναι εδώ από τις απαρχές του πολιτισμού, επομένως φυσικά θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το εύρος και την ομορφιά της ανθρωπότητας”, δήλωσε η Βρετανο-ασιάτισσα ηθοποιός Τζέμα Τσαν, που υποδύεται την Σέρσι, μιας εκ των “Eternals” που εργάζεται σε μουσείο στο Λονδίνο.

MARIO ANZUONI VIA REUTERS
H Τζέμα Τσαν

Μεταξύ άλλων μελών του καστ είναι ο Πακιστανό-Αμερικανός ηθοποιός Kumail Nanjiani που υποδύεται τον Kingo, τον πρώτο ήρωα της Νότιας Ασίας σε ταινία της Marvel, και η γεννημένη στο Μεξικό, Σάλμα Χάγεκ που πρωταγωνιστεί ως Ajak, ηγέτης των Eternals.

MARIO ANZUONI VIA REUTERS
O Kumail Nanjiani 

Όταν ο Brian Tyree Henry που υποδύεται τον Phastos, που είναι ομοφυλόφιλος, φιλάει τoν σύντροφό του καθώς αμφότεροι φοβούνται ότι έρχεται η συντέλεια του κόσμου, τα μέλη του κοινού στην πρεμιέρα της ταινίας στο Χόλιγουντ ξέσπασαν σε επευφημίες και χειροκρότημα. Αντίθετα, το ρωσικό κοινό δεν θα έχει την ευκαρία να δει την ταινία καθώς απαγόρευτηκε από τις αρχές.  

MARIO ANZUONI VIA REUTERS
Ο Brian Tyree Henry 

«Είναι πραγματικά συγκινητικό και μπορείς να το νιώσεις», είπε η κινεζικής καταγωγής σκηνοθέτης Chloe Zhao, η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ φέτος για το «Nomadland». ”Δεν είναι απλώς ένα σωματικό φιλί. Αυτοί οι δύο άνθρωποι έχουν έντονα συναισθήματα ο ένας για τον άλλον και δεν φοβούνται να το δείξουν.”

MARIO ANZUONI VIA REUTERS
H Chloe Zhao

Η Lauren Ridloff που υποδύεται την Makkari, την πρώτη κωφή υπερήρωα σε ταινία της Marvel, είπε ότι πιστεύει ότι οι φίλοι του κινηματογράφου έχουν συνηθίσει πλέον σε μια ποικιλία χαρακτήρων στη μεγάλη οθόνη.

MARIO ANZUONI VIA REUTERS
Η Lauren Ridloff

″Περάσαμε από το κίνημα Black Lives Matter. Αρχίσαμε να συζητάμε για το τι σημαίνει αληθινή αντιπροσώπευση, τι σημαίνει να μην αποτελείς εξαίρεση”, είπε στη νοηματική γλώσσα. «Το timing είναι τέλειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.