google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

The man with the answers: Η νέα ταινία του Στέλιου Καμμίτση για το όμορφο ταξίδι δύο αντρών

 


Η νέα ταινία ΤΟΥ 2020 του Στέλιου Καμμίτση για το ταξίδι δύο αντρών να βρουν λόγους και απαντήσεις σε ερωτήματα που ακούγονται απλά, αλλά σίγουρα δεν είναι.

ΕΙΔΑΜΕ την ταινία και παρότι είναι συμπαραγωγή της ΕΡΤ και Κύπρου με ΛΟΑΤ περιεχόμενο ΔΥΣΤΥΧΩΣ η κρατική τηλεόραση δεν την έχει προβάλλει ακόμα κι ελπίζουμε να το πράξει στο μέλλον...

«Καλύτερα να κρίνεις κάποιον για τις ερωτήσεις του, παρά για τις απαντήσεις του». Αυτή η ατάκα ίσως είναι και η ταινία ολόκληρη. Το The Man with the Answers , η νέα ταινία του Στέλιου Καμμίτση, εξιστορεί το ταξίδι δύο αντρών που γνωρίστηκαν τυχαία, δέθηκαν και μαζί αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα, διαφορετικά για τον καθένα. Και κάπου εκεί κρύβεται ουσιαστικά και η γοητεία της ζωής: όχι τόσο στις απαντήσεις που δίνουμε, αλλά στις ερωτήσεις που γεννιούνται μέσα από την πολυπλοκότητά της.

Ονομάζεται Victor και είναι ένας πρώην πρωταθλητής καταδύσεων. Στα 20 του πλέον, ζει με την γιαγιά του σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ελλάδας και εργάζεται σε ένα εργοστάσιο κατασκευής επίπλων. Μοναχικός, ήσυχος και μελαγχολικός, απολαμβάνει να κάνει ποδήλατο, να ακούσει μουσική και να δοκιμάζει ακροβατικά στο σπίτι μόνος του. Μετά τον θάνατο της γιαγιάς του όμως, ο νεαρός Victor παίρνει το παλιό αμάξι της μαμάς του, μπαίνει στο καράβι για Ιταλία και από εκεί παίρνει τον δρόμο για τη Γερμανία. Τα σχέδιά του αλλάζουν όταν στο καράβι γνωρίζει τον Matthias, έναν Γερμανό άντρα που προσφέρεται να ταξιδέψει μαζί του με το αμάξι βοηθώντας τον με τη διαδρομή.

Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χαρακτήρων βοηθά και τους δύο να «λυθούν» και να αγκαλιάσουν τους πραγματικούς τους εαυτούς μέσα από πανέμορφα φυσικά τοπία, ωμούς διαλόγους, αστεία παιχνίδια και… ματιές. Ματιές αμηχανίας, απορίας μέχρι και άγουρου ερωτισμού.

Από το Μπάρι της Ιταλίας, μέσα από την καθηλωτική ομορφιά του φυσικού της τοπίου και τις Άλπεις, μέχρι και την ορεινή Βαυαρία, δεν γινόμαστε μόνο παρατηρητές αυτής της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ των δύο αντρών, αλλά ταυτιζόμαστε μαζί τους σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση στη νέα ζωή, στην αναζήτηση του καινούριου και της φιλοδοξίας. Σύμφωνα, επίσης με τον σκηνοθέτη Στέλιο Καμμίτση, η ταινία μπορεί να ερμηνευθεί – μέσα από τα πλάνα της άδειας πισίνας κ.α. – ως μια αλληγορία για την ανυπαρξία του κράτους να στηρίξει την αθλητική κοινότητα σε συνθήκες πιο σκληρές, σαν και τις σημερινές. Ο Victor όμως, και ο κάθε Victor ως πρωταθλητής, δεν φοβάται τα ύψη, ούτε να πηδήξει στο νερό. Αυτό που τον κρατά πίσω είναι ο φόβος για την έλλειψη, είτε του νερού, είτε του φόβου ή του νοήματος.

Το The Man with the Answers δεν είναι μια γκέι ταινία. Ο σκηνοθέτης έχτισε τους δύο πρωταγωνιστές με μία τόσο γοητευτική περιπλοκότητα που αν μη τι άλλο εκφράζει τον ρεαλισμό του τραύματος. Εντούτοις, δεν στέκεται καθόλου στην σεξουαλικότητα των χαρακτήρων, μιας και ο σκοπός του είναι το ξεδίπλωμα των εαυτών τους, των ονείρων και των φιλοδοξιών τους, μέσα από ερωτοαπαντήσεις. Κι έτσι, εν τέλει, όπως οι απαντήσεις δεν έχουν και πολλή σημασία μπροστά τις ερωτήσεις, έτσι και η παρούσα ταινία είναι μια ακόμη απόδειξη πως ο προορισμός δεν έχει και πολλή σημασία μπροστά στο ταξίδι.

Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις

Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία
85′

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Στέλιος Καμμίτσης
Παραγωγή: Βίκυ Μίχα, Φένια Κοσοβίτσα, Λούκα Λενιάνι, Στέλιος Καμμίτσης
Εταιρείες παραγωγής: Felony, Blonde, asterisk* και 9.99 Films, με την υποστήριξη των Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, ΕΚΚ, Apulia Film Commission, ΕΡΤ, Creative Europe MEDIA Program, IDM Südtirol
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μαγουλιώτης, Αντον Βάιλ, Στέλα Φυρογένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.