google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Στη Μ. Βρετανία το 1ο παγκόσμιο συνέδριο για τα δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙ+


 Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διοργανωθεί του χρόνου το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο για τα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ, καθώς η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις στον συνασπισμό 42 χωρών για ίσα δικαιώματα.

Το «Safe To Be Me» θα γίνει, με τη συμμετοχή ακτιβιστών, αξιωματούχων και υπεύθυνων χάραξης πολιτικής από όλο τον κόσμο, στο Λονδίνο για δύο ημέρες τον Ιούνιο του 2022, οπότε συμπληρώνονται 50 χρόνια από το πρώτο Pride της πόλης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, Βρετανοί υπουργοί υποστηρίζουν ότι ένας από τους στόχους του συνεδρίου είναι «να σημειωθεί πρόοδος στη νομοθετική μεταρρύθμιση, να αντιμετωπίσει η βία και οι διακρίσεις και να εξασφαλίσει ίση πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα».

«Θα είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί ένα παγκόσμιο γεγονός σε αυτήν την κλίμακα - με βουλευτές- και ελπίζω ότι θα βοηθήσει στην προώθηση συλλογικής δράσης για πραγματική αλλαγή» δήλωσε ο πρόεδρος του συνεδρίου και πρώην βουλευτής των Συντηρητικών, Νικ Χέρμπερτ.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει δεχτεί μπαράζ επικρίσεων από ακτιβιστές και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για υποχώρηση σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των τρανς ατόμων. Η οργάνωση Liberty χαρακτηρίστηκε «διχαστικούς» τους νέους κανονισμούς που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για την εγγραφή ψηφοφόρων και τους υποχρεώνουν να φέρουν ταυτότητα με φωτογραφία.

Το περασμένο φθινόπωρο, όταν η κυβέρνηση απέσυρε μεταρρυθμίσεις του νόμου για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου (GRA), που επέτρεπε στα τρανς άτομα να αυτοπροσδιοριστούν, η Νάνσι Κέλλι από το Stonewall, έκανε λόγο για μια «σοκαριστική αποτυχία» της κυβέρνησης, που «έχασε μια βασική ευκαιρία για την πρόοδο της ισότητας των ΛΟΑΤ»

Τώρα η υπουργός Λιζ Τρας, αρμόδια για θέματα ισότητας, υποστηρίζει πως «το συνέδριο θα έχει ως στόχο τις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν ακόμη τα ΛΟΑΤ άτομα και θα εξετάσει τη συλλογική δράση για την αντιμετώπιση των αδικιών μαζί με διεθνείς φίλους και συνεργάτες μας. Οι άνθρωποι πρέπει να κρίνονται μόνο με βάση τον προσωπικό χαρακτήρα και τα ταλέντα τους. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό το μήνυμα ακούγεται σε όλο τον κόσμο».

Όμως, η Αμέλια Άμπραχαμ, συγγραφέας του «Queer Intentions: A (Personal) Journey Through LGBTQ + Culture», χαρακτήρισε τις δηλώσεις της υπουργού ως «ένα υποκριτικό χαστούκι, δεδομένης της αποτυχίας του Τρας να υποστηρίξει τα δικαιώματα των τρανς και να μεταρρυθμίσει τον GRA, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση».

«Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αντιμετωπίσει μερικά από τα τεράστια ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εδώ, πριν προβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο ως προπύργιο προόδου», είπε εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.