google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

«Εάν θέλεις κάτι πραγματικά, μπορείς να βρεις τον τρόπο για να το πετύχεις» Cher


 
Η Σερ (Cher) (Cherilyn Sarkisian) γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1946 και είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός. Αναφέρεται συχνά ως η Θεά της ποπ και έχει βραβευτεί με Όσκαρ, Grammy, Emmy, 4 Χρυσές Σφαίρες, ένα βραβείο από το φεστιβάλ των Καννών και ένα People's Choice Award για το έργο της στην μουσική, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έχει ξεχωρίσει για την ξεχωριστή κοντράλτο φωνή της αλλά και για την έντονη προσωπικότητά της. Οι πωλήσεις των δίσκων της ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως ως σόλο καλλιτέχνης, έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές για τις υποκριτικές της ικανότητες και η καριέρα της μετράει πάνω από έξι δεκαετίες, με αποτέλεσμα να θεωρείται βετεράνος για τον παγκόσμιο χώρο του θεάματος.

Παράλληλα με τη μουσική και την ηθοποιία, έχει παραγάγει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και έχει διακριθεί για τον κοινωνικό της ακτιβισμό ιδίως σε ΛΟΑΤ δικαιώματα και την πολιτική της επιρροή σε θέματα που αφορούν την ενέργεια, το περιβάλλον και την διαχείριση φυσικών πόρων.

Ο Sonny Bono και η Cher πρωτογνωρίστηκαν το 1962. Παντρεύτηκαν το 1964 στην Τιχουάνα, [Μεξικό]. Το μοναχοπαίδι τους, Chaz Bono (πρώην Chastity Bono) γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1969. 13 χρόνια μετά, ο Sonny και η Cher πήραν διαζύγιο. Τον επόμενο χρόνο, η Cher παντρεύτηκε τον ροκ σταρ Gregg Allman. Ο γιος τους, Elijah Blue Allman από το συγκρότημα Deadsy, γεννήθηκε στις 10/7/1975. Χώρισαν μετά από 2 χρόνια και πήραν διαζύγιο το 1979. Την ίδια περίοδο η Cher ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με τον Elvis Presley. Η Cher έχει συνάψει επίσης σχέση με τον David Geffen, και τον Garreth Crawford. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80, η Cher είχε διάφορες σχέσεις με νεαρούς άντρες όπως Tom Cruise, Val Kilmer, Josh Donen αλλά και Rob Camilletti με τον οποίο έζησε μαζί 3 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 90, η Cher συνδέθηκε ερωτικά με τον Bon Jovi και άλλους μουσικούς όπως Eric Clapton και Mark Hudson. Το 2010 σύναψε σχέση με τον Ron Zimmerman, γνωστό Αμερικανό σεναριογράφο.

Πριν δυο μέρες κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Cher and the Loneliest Elephant» ακολουθεί το εκπληκτικό ταξίδι του Cher για να βοηθήσει στη μετεγκατάσταση ενός ελέφαντα που ζούσε μόνος του σε έναν ζωολογικό κήπο του Πακιστάν για σχεδόν 9 χρόνια. Προηγούμενες προσπάθειες για απελευθέρωση του ελέφαντα ήταν μάταιες έως ότου ο Σερ εντάχθηκε στον αγώνα τελικά ιδρύοντας το Free The Wild για να ενισχύσει το κίνημα. Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στις 22 Απριλίου στο Paramount + και μεταδόθηκε στο κανάλι Smithsonian στις 19 Μαΐου. Εδώ μπορείς να ακούσεις το ομώνυμο τραγούδι:

Σήμερα με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

«Οι γυναίκες είναι οι πραγματικοί αρχιτέκτονες της κοινωνίας».

 

«Εάν θέλετε κάτι πραγματικά, μπορείτε να βρείτε τον τρόπο πώς να το πετύχετε».

 

«Μέχρι να είστε έτοιμοι να γελοιοποιηθείτε, δεν θα έχετε ποτέ τη δυνατότητα να λάμψετε υπέροχα».

 

«Οι λέξεις είναι σαν όπλα - πληγώνουν μερικές φορές».

 

«Πάντα έπαιρνα ρίσκα και δεν ανησυχούσα ποτέ τι μπορεί να σκεφτεί ο κόσμος».

«Λογοδοτώ μόνο σε δύο άτομα, τον εαυτό μου και τον Θεό».

 

«Τα εγκλήματα μίσους είναι το πιο τρομακτικό πράγμα στον κόσμο, επειδή αυτοί οι άνθρωποι που τα κάνουν πιστεύουν πραγματικά ότι αυτό που διαπράττουν είναι σωστό».

 

«Είμαι ακόμα φίλος με όλες τους πρώην μου, εκτός από τους συζύγους μου».

 

«Ήμουν διάσημη όλη μου τη ζωή. Δεν ξέρω κανέναν άλλο τρόπο».

 

«Δεν προσβάλλομαι ποτέ όταν βλέπω τις drag-queens να ντύνονται σαν κι εμένα».

 

«Δεν χρειάζομαι άντρα. Αλλά είμαι πιο ευτυχισμένη όταν είμαι με έναν. Μου αρέσει να έχω κάποιον που μπορώ να αγγίζω και να φιλήσω. Αλλά δεν τρελαίνομαι και πεθαίνω αν δεν έχω έναν άνδρα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.