google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

CINEMA: Ο ΓΙΟΣ ΤΗ ΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ 2004 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΟΒΙΑΣ..

Η Ελίνα Ψύκου είναι μιά από τους εκπροσώπους τού Greek weird wave [τού νέου κύματος Ελληνικού σινεμά όπως ο Λάνθιμος κλπ]. Η ταινία της κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Τραϊμπέκα 2017 και το βραβείο CICAE [International Confederation of Art Cinemas] στο Φεστιβάλ τού Σεράγεβο 2017. Δεν είναι γκέι ταινία αυτή καθ' εαυτή αλλά ένας από τους κύριους χαρακτήρες είναι αρσενική πόρνη για γκέι ηλικιωμένους. Το καλοκαίρι τού 2004, ο 11χρονος Μίσα φτάνει από τη Ρωσία στην Αθήνα για να ζήσει με τη μετανάστρια μητέρα του Σοφία. Εκεί όμως τον περιμένουν ο κ. Νίκος, ένας καινούργιος, ηλικιωμένος πατέρας και μια νέα, άγνωστη πραγματικότητα. 
Son of Sofia - κριτική ταινίας Ο γιος της Σοφίας - filmakias.grΟ κ. Νίκος, ένας πρώην διάσημος τηλεοπτικός παραμυθάς,αναγκάζει τον Μίσα να παρακολουθήσει μαθήματα ελληνικής γλώσσας και Ιστορίας που του παραδίδει ο ίδιος. Κομμάτι μιας «παλιάς» Ελλάδας, ο κ Νίκος αρνείται να καταλάβει την αλλαγή των καιρών, η οποία περνάει και από τα χέρια τών μεταναστών, έτσι όπως την εκπροσωπούν ο αθώος Μίσα και ο περπατημένος­ Ουκρανός φίλος του Βίκτωρ, ο οποίος ζει ως γκέι αρσενική πόρνη στην Αθήνα και όνειρό του είναι να πάρει την Ελληνική υπηκοότητα. 
Ο Βίκτωρ γίνεται φίλος τού Μίσα και προσπαθεί να τον εισάγει στον δικό του κόσμο τής πορνείας με ηλικιωμένους άνδρες. Αντίθετα από τον Βίκτωρα, ο Μίσα αρνείται πεισματικά να προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα και έχει συμπεριφορά αντιδραστική, εχθρική, πολεμική που φθάνει ως την προσπάθεια φόνου. Ένα ειλικρινές μάθημα ενσωμάτωσης ; ένα σχόλιο για την πολιτιστική ανταλλαγή, που συνεχίζει ακόμα και σήμερα να έχει δυσκολίες ; μία ενήλικη ματιά στις ανήλικες ανάγκες ;
With English OR Greek Subtitles Here OR  Here OR Here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.