google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Gay Pride: «Πορείες παγκόσμιας υπερηφάνειας» σε πόλεις της Ευρώπης

Χιλιάδες άνθρωποι σε πόλεις ολόκληρης της Ευρώπης, συμμετείχαν στις «πορείες παγκόσμιας υπερηφάνειας» που έχουν ως σύνθημα τον αγώνα για ισότητα.
Στη Μαδρίτη, οι διοργανωτές κατηγόρησαν το Λαϊκό Κόμμα, τους φιλελεύθερους Θιουδαδάνος και το ακροδεξιό VOX που έχουν πάρει τον έλεγχο του δήμου, για λογοκρισία μέρους της εκστρατείας τους.

Ο Χουάν Σεμπαστιάν από την Κολομβία που συμμετείχε στην εκδήλωση δήλωσε: «Βλέπει κανείς εδώ ζευγάρια που κρατιούνται χέρι χέρι και αυτό δε συμβαίνει στην Κολομβία. Το ζήτημα είναι περίπλοκο στη Λατινική Αμερική. Εδώ μπορείς να είσαι με τον φίλο ή τη φίλη σας και είναι πάρα πολύ ωραίο. Ζεις την αγάπη, βλέπεις την αγάπη σε κάθε γωνία. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε κάτι τόσο μεγάλο όσο αυτό».


Happy Gay Pride London. This is only the second time in 30 years that I have missed gay pride but I will be celebrating with you in spirit from Madrid, which has to be the gay friendliest city in Europe 🇪🇸 🏳️‍🌈🇪🇸🏳️‍🌈 Viva Espana

View image on Twitter

See Cllr David Noakes 🔶's other Tweets
Και στο Λονδίνο, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν πορεία υπό τα χρώματα του ουράνιου τόξου που αποτελεί σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, έδωσε το παρών στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα Gay Pride που έχει διοργανωθεί ποτέ στο Λονδίνο.
Παρότι η εκδήλωση προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο κόσμο, ακτιβιστές λένε ότι τα εγκλήματα μίσους και οι διακρίσεις έχουν αυξηθεί.
Οι πιο ομοφοβικές χώρες στην ΕΕ έχουν χαρακτηριστεί η Ουγγαρία και η Πολωνία. Ο λόγος είναι ότι οι κυβερνήσεις τους εμπόδισαν μια διακήρυξη για τα δικαιώματα της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.