google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Γιάννης Κατινάκης: Η ομοφοβία είναι έλλειψη βασικών γνώσεων


 Ο Γιάννης Κατινάκης έδωσε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης και αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις που κάνει συχνά, σχετικά με τη σεξουαλικότητά του.


Ο ηθοποιός και YouTuber μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού» κι αρχικά, μίλησε για τον περίγυρό του.

«Σαν ενήλικας έχω χτίσει τον περίγυρό μου πολύ προσεκτικά. Οπότε, δεν υπάρχουν άτομα γύρω μου που να έχουν τόσο οπισθοδρομικές απόψεις και τόσο κομπλεξικές παρωπίδες, ώστε να με αποτρέψουν από το να μιλήσω ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα δύσκολα βιώματα τα είχα πιο πολύ σαν παιδί. Στο σχολικό περιβάλον υπήρχε πολύ σκληρή αντιμετώπιση από τα παιδιά, πολύ μίσος», συμπλήρωσε.


Στη συνέχεια, εξήγησε πως η ομοφοβία που κυριαρχεί, θεωρεί πως οφείλεται στην έλλειψη γνώσεων.

«Αυτό που πιστεύω ότι λείπει από την ελληνική κοινωνία και δυσκολεύεται να ενσωματώσει τη διαφορετικότητα, είναι η μόρφωση. Η ομοφοβία είναι έλλειψη βασικών γνώσεων. Αν ο Έλληνας και ο κάθε άνθωπος δεν έχει τη διάθεση να εκπαιδεύσει και να εξελίξει τον εαυτό του, τότε δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Είναι σαν να προσπαθούμε να πείσουμε ανθρώπους ότι η Γη είναι στρογγυλή και γυρίζει. Είναι αυτό, είναι δεδομένο», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να προσαρμοστώ στο παράλογο κάποιων ανθρώπων. Όπως είναι δεδομένο ότι η Γη είναι στρογγυλή και γυρίζει, έτσι και η ομοφυλοφιλία είναι κάτι που έρχεται από τη φύση», πρόσθεσε.

Τέλος, κατέληξε: «Θεωρώ ότι πρέπει να συμβαδίζουμε με την εποχή και να κάνουμε όλοι κάτι για να πάνε τα πράγματα καλύτερα. Πλέον, θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να δίνεται βήμα σε ανθρώπους με ομοφοβικό λόγο, ρατσιστικό λόγο και λόγο που διακατέχεται κυρίως από μίσος. Αν δεν προστατεύσουμε το κοινό, τους εαυτούς μας, τον περίγυρό μας από το μίσος, δεν θα πάμε ποτέ μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.