google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Μπέος: Συμπληρωματική αναφορά στον Άρειο Πάγο για το ομοφοβικό παραλήρημα κατά Κασσελάκη – Το χρονικό των δηλώσεών το


 Να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις με βάση τη νομοθεσία για την καταπολέμηση του ρατσισμού για τα όσα ομοφοβικά έχει πει ο Αχιλλέας Μπέος τις τελευταίες ώρες, ζητεί η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΛΕΔΑ).

Η Ένωση, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, ζητεί τη διερεύνηση για όλες τις «εμπρηστικές δηλώσεις» του Αχιλλέα Μπέου καθώς «αυτές δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση απλή εκφορά γνώμης αλλά υποκίνηση του ακροατηρίου του σε ρατσιστικό μίσος και βία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Tα ομοφοβικά παραληρήματα του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, προκάλεσαν εύλογα την κινητοποίηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ώστε να διερευνηθεί αν με τη συμπεριφορά αυτή τελέστηκαν τυχόν αξιόποινες πράξεις με βάση τη νομοθεσία για την καταπολέμηση του ρατσισμού» αναφέρει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Και συμπληρώνει: «Σε συνέχεια νέας τοποθέτησης με όμοιο ομοφοβικό περιεχόμενο του εν λόγω προσώπου στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου στο τηλεοπτικό κανάλι ANT1, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, από κοινού με την οργάνωση Orlando LGBT+, προχωρούν σε συμπληρωματική αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας από αυτήν να διατάξει τη διερεύνηση, εκτός των αρχικών δηλώσεων του Αχιλλέα Μπέου, και τωννέων εμπρηστικών του δηλώσεων, καθ’ ότι, υπό τις συγκεκριμένες μάλιστα περιστάσεις, αυτές δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση απλή εκφορά γνώμης αλλά υποκίνηση του ακροατηρίου του σε ρατσιστικό μίσος και βία».

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις χυδαίες δηλώσεις του δημάρχου Βόλου

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι χυδαίες και ομοφοβικές δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, σημειώνει πως η επίμαχη δήλωση «ερμηνευόμενη ως ενιαίο νοηματικό σύνολο, σύμφωνα και με τη νομολογία του ΕΔΔΑ, στοχοποιεί προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων», προσθέτοντας πως «η συγκεκριμένη συμπεριφορά μπορεί να υποκινήσει μίσος κατά των ομοφυλόφιλων».

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε -με παραγγελία της- τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν η δήλωση του δημάρχου «ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό», ενώ επιπλέον, ζητείται να διερευνηθεί το ενδεχόμενο «ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επιθυμεί να υποβάλει έγκληση κατά του ως άνω Δημάρχου για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κλπ.».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου:

«Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου την ακόλουθη παραγγελία:

Παρακαλούμε, εν όψει της δήλωσης του Δημάρχου Βόλου, που έλαβε χώρα χθές σε live μετάδοση από τα περισσότερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, με το εξής περιεχόμενο: “Δηλαδή κύριε Κασελάκη θα μεγαλώνουμε κορίτσια για να παράγουμε πούστηδες; Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η πατρίδα του; Αφήστε με μόνο μου. Σε καμία περίπτωση δεν θα είστε πρότυπο ρε”, να ερευνήσετε τυχόν διάπραξη της αξιόποινης πράξης του άρθρου 1 παρ.1 του ν. 4285/2014.

Θα πρέπει, εκτός των άλλων, να ληφθεί υπόψη ότι η πιο πάνω δήλωση του εν λόγω Δημάρχου, ερμηνευόμενη ως ενιαίο νοηματικό σύνολο, σύμφωνα και με τη νομολογία του ΕΔΔΑ, στοχοποιεί προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων, στα άτομα δε αυτά με τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό αρνείται ο ανωτέρω το δικαίωμα να υπάρχουν στην κοινωνία, να συμμετέχουν, να ενεργούν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και επιδιώξεις τους στην κοινωνική ζωή. Συνεπώς, η συγκεκριμένη συμπεριφορά του μπορεί να υποκινήσει μίσος κατά των ομοφυλόφιλων, καθώς η ένταση του λόγου του και μάλιστα δημόσιου, λαμβανομένης υπόψη και της ιδιότητας του Δημάρχου, μπορεί να θεωρηθεί ως πρόσφορη να προκαλέσει στο μέσο άνθρωπο έντονα συναισθήματα απέχθειας, αποστροφής, χαιρεκακίας, αντεκδίκησης και ιδιαίτερης εχθρότητας κατά της ανωτέρω ομάδας προσώπων, τα δε συναισθήματα αυτά είναι αντικειμενικά δυνατόν να προκαλέσουν κίνδυνο τέλεσης πράξεων βίας κατά της συγκεκριμένης ομάδας ή των μελών της, διασαλεύοντας την ειρηνική και ομαλή κοινωνική συμβίωση και τα ατομικά δικαιώματά τους. Με άλλα λόγια πρέπει να διερευνηθεί αν η ως άνω δήλωση του Δημάρχου ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων (βλ. και ΑΠ 858/2020).

Σε κάθε περίπτωση, να διερευνηθεί αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επιθυμεί να υποβάλει έγκληση κατά του ως άνω Δημάρχου για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κλπ.».

Νέο τηλεοπτικό παραλήρημα το πρωί της Δευτέρας  

Νωρίτερα, το ομοφοβικό ρεσιτάλ του δημάρχου Βόλου συνεχίστηκε και στην εκπομπή «Το πρωινό» του ΑΝΤ1, όπου παρουσιάστηκε αμετανόητος σχετικά με τις χθεσινές εμετικές δηλώσεις του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μπέος δήλωσε ότι το 90% των Ελλήνων επικρίνουν όπως ο ίδιος, το Στέφανο Κασσελάκη, δε μπορούν όμως να το εκφράσουν ελεύθερα. Επανερχόμενος προσβλητικά ανέφερε «μάγκας και Κασσελάκης δεν πάνε μαζί», ενώ επιχειρώντας να υπερασπιστεί τις δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι «οι κακοπροαίρετοι τις διαστρέβλωσαν και τις παρεξήγησαν»«Η δήλωσή μου δεν ήταν λάθος, λάθος την παίρνετε εσείς», τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι «η λέξη π… πήγαινε στον Κασσελάκη και όχι στους ομοφυλόφιλους. Αν κάποιοι το θεώρησαν προσβλητικό και θίχτηκαν το παίρνω πίσω».

«Δεν ήμουν ποτέ ομοφοβικός. Δούλευα στο θέαμα και είχα πάντα καλές σχέσεις με ομοφυλόφιλους. Άλλο όμως αυτό και άλλο εσείς στις τηλεοπτικές εκπομπές να προσπαθείτε να χειραγωγήσετε ή να οδηγήσετε τον κόσμο τι θα ψηφίσει. Παραδείγματος χάριν αναφέρατε το χαστούκι μου προς δημότη, όχι όμως το κλείσιμο του δρόμου το οποίο πήγα να λύσω», ανέφερε. Σε ερώτηση σχετικά με το πώς είχε καλές σχέσεις με ομοφυλόφιλους έχοντας αυτές τις απόψεις γι’ αυτούς, απάντησε ειρωνικά «είχα καλές σχέσεις μαζί τους επειδή είμαι γλυκός».

Αναφερόμενος στην παρότρυνση Κασσελάκη να παρέμβει η δικαιοσύνη σχετικά με τις δηλώσεις του, ο κ. Μπέος επισήμανε –αναφερόμενος προφανώς στη διάκριση εξουσιών– ότι δεν είναι δουλειά του κ. Κασσελάκη να κάνει τέτοιες παροτρύνσεις προς τη δικαιοσύνη και απάντησε: «Θα χαρώ να παρέμβει η δικαιοσύνη. Πρώτα να παρέμβει για εκείνον. Γι’ αυτό το νούμερο, το φρούτο, που μας ήρθε εξ Αμερικής στην Ελλάδα, που τον ψάχνουν στην Ιαπωνία, που ήρθε εδώ και ξαφνικά θα πρέπει να έχουμε δίπλα μας όλοι έναν ράφτη (Tayler)».

Σε άλλα σημεία της τοποθέτησής του ανέφερε: «Συμφωνώ με τη μη περιθωριοποίηση και την ισότητα, αλλά δεν θα προβάλλετε τις δηλώσεις Κασσελάκη για τα αγόρια».

Ερωτηθείς πώς θα αισθανόταν ένα ομοφυλόφιλο παιδί αν άκουγε τις δηλώσεις του την Κυριακή το βράδυ, αρκέστηκε να απαντήσει ότι «τέτοια ώρα το παιδί θα κοιμόταν».

Τέλος, από τα βέλη του δεν ξέφυγαν και άλλα πρόσωπα της επικαιρότητας όπως η Έλενα Ακρίτα για την οποία δήλωσε «άνθρωποι σαν κι αυτή κατέστρεψαν την Ελλάδα. Απατεώνες όλοι. Είχε πεθάνει η μάνα της και έπαιρνε τη σύνταξη και την έτρωγε». Επίσης, κατηγόρησε τον Νίκο Μπογιόπουλο ότι «έδιωξε τους εργαζόμενους του Ριζοσπάστη, πήρε τα λεφτά και σηκώθηκε κι έφυγε», ενώ για τον καλεσμένο της εκπομπής, Βαγγέλη Περρή, απευθύνθηκε λέγοντας «εσύ δεν είσαι μάγκας, εσύ εξυπηρετείς πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα».

Προσποιείται ότι τα «μαζεύει» και ενημερώνει ότι σιχαίνεται την… τοξικότητα!

Μετά το ομοφοβικό κρεσέντο του το βράδυ της Κυριακής και τη θύελλα αντιδράσεων που ακολούθησε, ο Αχιλλέας Μπέος προσπάθησε να κάνει το άσπρο… μαύρο, με μια «αναγκαία δευκρίνιση» και «επιχειρήματα» για γέλια και για κλάματα.

Σε ανάρτησή του, ο δήμαρχος Βόλου ουσιαστικά καταγγέλλει… διαστρέβλωση των λεγομένων του και «αποκηρύσσει» την ομοφοβία!

Για να στηρίξει μάλιστα το… επιχείρημα επικαλείται την ατάκα-«καταφύγιο» των απανταχού ομοφοβικών, ενημερώνοντάς μας ότι έχει και φίλους γκέι.

Κλαυσίγελο προκαλεί και το γεγονός οτι ο Μπέος, που το όνομά του έχει πλέον ταυτιστεί με την τοξική αρρενωπότητα, ισχυρίζεται ότι δεν αντέχει τους… τοξικούς ανθρώπους.

Η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου

«Αν και έχουμε άλλα να σκεφτούμε, μια διευκρίνιση είναι αναγκαία. Η αναφορά μου στον Κασσελάκη αφορούσε την απαράδεκτη δήλωσή του για δύο κατά “παραγγελία” γιούς. Ολοι καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη είναι αυτή.

Οσον αφορά τα περί ομοφοβίας και τις λοιπές αηδίες δεν το συζητώ. Εχω πολλούς φίλους με αυτό τον προσανατολισμό, που κανουμε και καλή παρέα. Τους μόνους που δεν αντέχω είναι τους τοξικούς και επικίνδυνους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου και επιλογών».

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση Μητσοτάκη για Μπέο – Ελπίζουμε η λάσπη του Βόλου να μην έχει φτάσει μέχρι το Μαξίμου

Αφωνία της κυβέρνησης απέναντι στην χθεσινή ομοφοβική επίθεση Μπέου στον Στέφανο Κασσελάκη καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλώντας τον πρωθυπουργό σε μία ξεκάθαρη τοποθέτηση.

«Ελπίζουμε η λάσπη του Βόλου να μην φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου» καταγγέλλει η Κουμουνδούρου επισημαίνοντας, την «έντονη παρουσία υπουργών από το στενό περιβάλλον Μητσοτάκη στις προεκλογικές δραστηριότητες Μπέου», κόντρα στους γαλάζιους ισχυρισμούς ότι η ΝΔ δεν έχει δώσει στήριξη στον δήμαρχο Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Μετά το χθεσινό ομοφοβικό, ρατσιστικό παραλήρημα του Αχιλλέα Μπέου εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ελλάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε, ήδη από χθες το βράδυ, τη Δικαιοσύνη να παρέμβει.

Σήμερα ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικοινώνησε με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έλαβε την ενημέρωση ότι έχουν κινηθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, σχετικά με αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την αφωνία της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη απέναντι στην πρωτοφανή ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ίσως βέβαια η σιωπή αυτή εξηγείται από την έντονη παρουσία εν ενεργεία υπουργών από το στενό περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, όπως του κ. Τριαντόπουλου, στις προεκλογικές δραστηριότητες του κ. Μπέου, του υποψηφίου που κατά τα άλλα “δεν στηρίζουν”.  

Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Η εκπρόσωπος του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, κάλεσε την κυβέρνηση να καταδικάσει τις αθλιότητες Μπέου. Ελπίζουμε η “λάσπη” του Βόλου να μην φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.