google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Είναι πλέον κατανοητή η ανάγκη για αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ συνανθρώπων μας

 


Μέσα στο γενικότερο κλίμα της έντονης κοινωνικής αντιπαράθεσης των τελευταίων εβδομάδων, η είδηση για τη σύσταση Επιτροπής για τη σύνταξη Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου ακούστηκε πολύ ανακουφιστική. Ή κάπως παράταιρη.

Οι περισσότερες ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, αν και περιμέναμε με προσμονή την έναρξη των εργασιών της επιτροπής αυτής, κρατήσαμε τον ενθουσιασμό μας για τη μέρα που θα παραδώσει μια τολμηρή και γενναία δέσμη προτάσεων για την άμβλυνση των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ. Ή ακόμα περισσότερο για τη μέρα που οι προτάσεις αυτές θα υιοθετηθούν και θα εφαρμοστούν. Κι αυτό γιατί έχουμε δει και στο παρελθόν ότι πολύ προωθημένες προτάσεις πολιτικής καταλήγουν κλεισμένες σε υπουργικά συρτάρια.

Παρ’ όλ’ αυτά το ενθαρρυντικό με τη συγκεκριμένη επιτροπή είναι ότι είναι από την αρχή ορθά στελεχωμένη, με σύνθεση από μια ομάδα ακαδημαϊκών, αξιωματούχων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, που έχουν ασχοληθεί εκτενώς με θέματα σεξουαλικότητας και φύλου.

Το όραμά μας μέσα από το Thessaloniki Pride είναι, μέχρι το EuroPride του 2024 που θα φιλοξενήσει η πόλη μας, η Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη κι η ενδοχώρα της να αναπτύξει πολιτικές και κουλτούρα αποδοχής της διαφορετικότητας σε όλα τα επίπεδα και να αναπτύξει τέτοια ακτινοβολία που να συμπαρασύρει και τις γύρω πόλεις και χώρες.

Στην Ελλάδα η κοινή γνώμη έχει κατανοήσει την ανάγκη για αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ συνανθρώπων μας και η πρωτοβουλία για τη σύσταση της εν λόγω επιτροπής δείχνει ότι επιτέλους ακολουθεί και ο πολιτικός κόσμος. Κι αυτό επιδιώκουμε να γίνει όχι μόνο με το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, αλλά με όλο το φάσμα των ανθρώπινων χαρακτηριστικών που έχουν αποτελέσει ή μπορεί να αποτελέσουν αιτία διακρίσεων. Μόνο έτσι η αλλαγή θα είναι βιώσιμη.

* Ο Απόστολος Καραμπαΐρης είναι εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride στην Επιτροπή για τη σύνταξη Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.