google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Επίθεση Βραζιλιάνων ακροδεξιών σε ομάδα κωμικών που παρουσίαζαν τον Ιησού γκέι

Μια ακροδεξιά θρησκευτική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία της ομάδας κωμικών Porta dos Fundos, στο Ρίο ντε Ζανέιρο, επειδή σε ειδικό επετειακό πρόγραμμα που προβλήθηκε από την πλατφόρμα Netflix παρουσίαζε τον Ιησού σαν γκέι. Η επίθεση έγινε ανήμερα τα Χριστούγεννα και σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται τρεις άντρες με μάσκες του σκι, πράσινες φόρμες που φέρουν το ελληνικό γράμμα Σ, να ανάβουν και να πετούν βόμβες μολότοφ στην είσοδο των γραφείων της κωμικής ομάδας. 
 Οι επιτιθέμενοι φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης «Λόχος Επίθεσης Λαϊκών Εθνικιστών της Μεγάλης Βραζιλιάνικης Ηθικά Ακέραιης Οικογένειας» και το Σ ήταν το σύμβολο του φασιστικού κινήματος στη Βραζιλία τη δεκαετία του 1930. Ακόμη η αστυνομία του Ρίο ντε Ζανέιρο δεν έχει σχολιάσει το γεγονός, ούτε την ανάληψη ευθύνης. Στο βίντεο πάντως, ένας άνδρας που έχει αλλάξει τη φωνή του, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση, χαρακτηρίζοντας το τηλεοπτικό πρόγραμμα βλάσφημο και υποστηρίζοντας ότι ο καλλιτεχνικός χώρος έχει γεμίσει αριστεριστές και μαρξιστές που επιθυμούν να διαβρώσουν και να αποδυναμώσουν τη χώρα.Η εταιρεία Netflix δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση, ωστόσο όπως έγινε γνωστό πάνω από 2 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι υπέγραψαν ψήφισμα με το οποίο ζητούσαν να αποσυρθεί το τηλεοπτικό πρόγραμμα από την πλατφόρμα, στο οποίο ο Ιησούς φέρνει τον εραστή του στο σπίτι για να γνωρίσει την οικογένειά του. 
 Η Βραζιλία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό Καθολικών, αλλά και με γρήγορα αυξανόμενη κοινότητα Ευαγγελικών, που στηρίζουν τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να πεθάνει ένα παιδί του παρά να είναι ομοφυλόφιλο. Η ομάδα Porta dos Fundos σχολίασε ότι ελπίζει οι δράστες της επίθεσης να βρεθούν και να τιμωρηθούν, ενώ πρόσθεσε ότι επίσης ελπίζει η Βραζιλία «να επιβιώσει από αυτή την καταιγίδα μίσους». Η επίθεση προκάλεσε και την αντίδραση του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, με τον ηγέτη του, Τζουλιάνο Μαδέιρος να καλεί τις αρχές να φέρουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης. «Αν οι αρχές δεν δώσουν μια αυστηρή και γρήγορη απάντησε σε αυτού του είδους τις ενέργειες, η Βραζιλία κινδυνεύει να μπει σε έναν κύκλο αυξανόμενης και επικίνδυνης βίας», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.