google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ομοφοβική «στάχτη στα μάτια» από Μπολσονάρο για την έρευνα κατά του γιου

Ομοφοβική «στάχτη στα μάτια» από Μπολσονάρο για την έρευνα κατά του γιου επίθεση κατά δημοσιογράφου μιας από τις πιο δημοφιλείς εφημερίδες της Βραζιλίας εξαπέλυσε ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας Ζαΐρ Μπολσονάρο, σε μια προφανή προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από το σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του.
«Μοιάζεις τρομερά σαν ομοφυλόφιλος», επιτέθηκε ο Μπολσονάρο στον δημοσιογράφο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία ρωτήθηκε για την έρευνα περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος και την εξέλιξη της περασμένης Πέμπτης, περί εμπλοκής μελών της οικογένειάς του. 
Πολλοί αναλυτές ερμήνευσαν την έκρηξη του προέδρου της χώρας, που βλέπει τη δημοτικότητά του να κατακρημνίζεται, σε μια συνειδητή προσπάθεια να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τον μεγαλύτερο γιο του Φλάβιο.
Αλλά το ομοφοβικό σχόλιό του έστρεψε ακόμα περισσότερο τα βλέμματα στον γερουσιαστή Φλάβιο Μπολσονάρο, ο οποίος φέρεται να διέπραξε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και κατάχρηση δημοσίων κεφαλαίων και βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας των πολιτειακών εισαγγελέων στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η διακεκριμένη αριστερή πολιτικός Μανουέλα Ντάβιλα έγραψε στο Twitter: «Ο Μπολσονάρο διαπράττει το έγκλημα της ομοφοβίας, προκειμένου να μας κάνει να ξεχάσουμε αυτά που έκανε ο γιος του. Αλλά δε θα ξεχάσουμε. Αυτός είναι ομοφοβικός και ο γιος του...»
Ο βραζιλιάνος πρόεδρος, όχι μόνο κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι είναι προκατειλημμένα απέναντι στον ίδιο και το γιο του, αλλά εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον των πολιτειακών εισαγγελέων του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι οποίοι προΐστανται της έρευνας για τον Φλάβιο Μπολσονάρο.
Η έρευνα σε βάρος του γιου του προέδρου θέτει υπό αμφισβήτηση μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του ακροδεξιού πολιτικού, ότι αυτός — και μόνο αυτός — θα έφερνε την «κάθαρση», έπειτα από σειρά σκανδάλων διαφθοράς που σάρωσαν το βραζιλιάνικο πολιτικό προσωπικό τα τελευταία χρόνια.
Ο Φλάβιο Μπολσονάρο δηλώνει αθώος και αποκαλεί την έρευνα πολιτική αντεκδίκηση από κάποιους που θέλουν να πλήξουν την προεδρία του πατέρα του. Την Πέμπτη, ο γερουσιαστής ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να σταματήσει την έρευνα που διενεργείται σε βάρος του.
Η πρώτη αντίδραση από τον πρόεδρο Μπολσονάρο, όταν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για τις κατηγορίες σε βάρος του γιου του, εκείνη τη μέρα, ήταν να στραφεί εναντίον των εισαγγελέων, των δικαστηρίων και του κυβερνήτη στην Πολιτεία Ρίο, του άλλοτε συμμάχου του και πλέον ανταγωνιστή του στην άκρα δεξιά Ουίλσον Βίτσελ.
«Κάνουν έρευνα για τον γιο μου από πέρσι και ακόμα δεν έχουν βρει τίποτα», υποστήριξε ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, εξερχόμενος από την προεδρική κατοικία στην Μπραζίλια. «Είδατε εσείς ποτέ εισαγγελείς στο Ρίο να κάνουν έρευνα για κάποιο πρόσωπο, κάποια υπόθεση διαφθοράς, κάποιο σφάλμα ή παράλειψη κάπου δημόσιου λειτουργού στην Πολιτεία;», απαίτησε να μάθει και πρόσθεσε: «Το Ρίο είναι η πιο διεφθαρμένη Πολιτεία της Βραζιλίας».
Εισαγγελείς κατηγορούν τον Φλάβιο Μπολσονάρο, μέλος του κρατιδιακού κοινοβουλίου στο Ρίο, πριν εκλεγεί ομοσπονδιακός γερουσιαστής το 2019, ότι απασχολούσε εικονικούς εργαζομένους. Χρησιμοποίησε μέρος της μισθοδοσίας των ανύπαρκτων βοηθών του για να αγοράσει δύο διαμερίσματα στην Κοπακαμπάνα και μέρος του μετοχικού κεφαλαίου μιας αλυσίδας, με την επωνυμία Μπολσοτίνι, που πουλάει σοκολάτες
Το κύκλωμα φέρεται να διηύθυνε ο πρώην οδηγός του Φαμπρίσιο Κεϊρόζ, λένε οι εισαγγελείς σε έγγραφό τους, εξηγώντας ότι διακινήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω των λογαριασμών του.
Την Τετάρτη, οι αρχές στο Ρίο έκαναν 24 εφόδους σε ιδιοκτησίες άλλοτε εργαζομένων του γερουσιαστή Μπολσονάρο και συγγενών μιας πρώην συζύγου του προέδρου. Οι έφοδοι έγιναν αφού δικαστήριο επέτρεψε να ξαναρχίσει η έρευνα που είχε παγώσει με εντολή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, νωρίτερα φέτος.
Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Φλάβιο Μπολσονάρο ότι ξέπλυνε τα κέρδη της κατάχρησης, αγοράζοντας μερίδιο του μετοχικού κεφαλαίου της αλυσίδας καταστημάτων και ακίνητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.