google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Αναμνήσεις και παρατηρήσεις από το φετινό Athens Pride

 


Σάββατο απόγευμα και οι βεντάλιες έχουν πάρει φωτιά στα χέρια των αγοριών και των κοριτσιών που αλλάζουν γραμμή στον σταθμό του Μοναστηρακίου. Οι βεντάλιες προσφέρουν μια ψευδαίσθηση δροσιάς. Ο ιδρώτας στάζει από το μέτωπό τους. Ειδικά μέσα στους πορτοκαλί συρμούς που δεν έχουν κλιματισμό. 

Αναμνήσεις και παρατηρήσεις από το φετινό Athens Pride-1

Υπάρχει μια ανυπομονησία για την έξοδο από το μετρό του Συντάγματος και, βγαίνοντας από τον σταθμό, εξαερισμός ανασηκώνει τις φαρδιές μπλούζες και τις φούστες. Πάνω στην πλατεία υπάρχει μόνο χρώμα. Βαμμένα πρόσωπα, άλλα με καλλυντικά, άλλα με μπογιές. 

«Ένας νόμος δεν αρκεί» ήταν το σύνθημα του φετινού Athens Pride. Και πράγματι, ένας νόμος δεν είναι αρκετός για να επιφέρει την πολυπόθητη κοινωνική αλλαγή και αποδοχή. Λίγο να απομακρυνόταν κανείς προς την Καπνικαρέα, θα δεχόταν τα στραβά βλέμματα και τα ομοφοβικά σχόλια των περαστικών, κυρίως αγοριών και λιγότερο κοριτσιών κάτω των δεκαοκτώ. Τα αυτιά μου πιάνουν μια παρέα εφήβων να σχολιάζουν για δύο κοπέλες που περπατούσαν χέρι χέρι στην Ερμού. «Κοίτα, ρε, πώς κυκλοφορούν, ρε. Το έχουμε χάσει τελείως», λέει ο «αρχηγός», που φτύνει στα πλακάκια του πεζόδρομου, όσο τα βλέμματα της πενταμελούς παρέας τις καρφώνουν. 

Αναμνήσεις και παρατηρήσεις από το φετινό Athens Pride-2

Στέκομαι σε πέντε σημεία από τη φετινή διοργάνωση. Ένα, στις οικογένειες που ήρθαν με τα παιδιά τους στην παρέλαση, αλλά κυρίως στους γονείς που παρέλασαν στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου υπερήφανα μαζί με τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ παιδιά τους. Οι δεύτεροι δίνουν κάθε χρόνο ένα μήνυμα αγάπης άνευ όρων στα παιδιά τους και είναι κάπως συγκινητικό να βλέπεις την έμπρακτη υποστήριξή τους με αυτόν τον τρόπο ‒ δεν είναι καθόλου δεδομένη. Δύο, στα άτομα που διαδήλωσαν υπέρ της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας στην Παλαιστίνη, δίνοντας μια πολιτική χροιά στο αθηναϊκό Pride ‒ τέτοιες παρεμβάσεις φαίνεται πως θα συμβούν σε όλα τα ευρωπαϊκά Pride. Τρία, στη διακριτική παρουσία της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωής Κωνσταντοπούλου, που έγινε αντιληπτή γρήγορα, με πολλούς και πολλές να φωτογραφίζονται μαζί της. Τέσσερα, στη διαπίστωση ότι η φετινή διοργάνωση δεν συγκέντρωσε μεγάλο πλήθος. Από συζητήσεις φαίνεται ότι αρκετός κόσμος δεν εμφανίστηκε για δύο λόγους: α) λόγω ζέστης και θάλασσας, β) για να μαζέψει ενέργεια, προκειμένου να παρευρευθεί στο ρέιβ που θα ακολουθούσε μετά την περφόρμανς Respublika στη Μαλακάσα. Πέντε, στις συζητήσεις για τον τρόπο μετακίνησης προς τη Θεσσαλονίκη σε μία εβδομάδα, καθώς εκεί θα διεξαχθεί το πρώτο EuroPride στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.