google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Με ρήγματα στη ΝΔ έρχεται στη Βουλή ο νόμος για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών


Ο Κ. Μητσοτάκης θέλει η χώρα να έχει εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών μέχρι τα τέλη του χρόνου, προκειμένου να μην είναι δακτυλοδεικτούμενη μεταξύ των σύγχρονων ευρωπαϊκών κοινωνιών. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε
να επισπεύσει την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου, πριν κλείσει η βουλή για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, παρά τις δεδομένες ενστάσεις της δεξιάς πτέρυγας του κυβερνητικού κόμματος.

«Εγώ δεν θέλω να με λένε Όρμπαν των Βαλκανίων. Είμαστε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και ακολουθούμε τις τάσεις που καταγράφονται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες» σημειώνει σύμφωνα με συνομιλητές του ο πρωθυπουργός στους συνομιλητές του, αποκαλύπτοντας τον λόγο της σπουδής.

Κατά τις ίδιες πηγές, αυτός ήταν και ο λόγος που σε ουδέτερο χρόνο, λίγο μετά την δεύτερη εκλογική νίκη της ΝΔ στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, και πάντως πολύ πριν εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή ο Στεφ. Κασσελάκης, είχε προαναγγείλει την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας με συνέντευξή του στο Bloomberg. «Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου θα συμβεί κάποια στιγμή και είναι μέρος της στρατηγικής μας» είχε πει τότε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας μάλιστα ότι κατά την εκτίμησή του «η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».

ADVERTISEMENT

Λίγο αργότερα, η πρωθυπουργική ρήση επιβεβαιώθηκε και από την εκλογή του Στεφ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι βέβαιο, ότι ανεξάρτητα με οτιδήποτε άλλο, επιδρά στις εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Μέσα στον Δεκέμβριο το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή μέσα στον Δεκέμβριο και θα στηρίζεται στις βασικές αρχές αντίστοιχων ευρωπαϊκών νόμων, με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης των σχετικών τελετών στα δημαρχεία της επικράτειας, υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες που ισχύουν και για τους γάμους των ετερόφυλων ζευγαριών.

Εκεί που θα διαφοροποιείται σημαντικά από αντίστοιχα νομοσχέδια άλλων ευρωπαϊκών χωρών, είναι στο θέμα της τεκνοθεσίας. Σύμφωνα με το σενάριο που προκρίνεται, αυτό που θα προβλέπεται είναι η επέκταση και για τα ομόφυλα ζευγάρια της υπάρχουσας νομοθεσίας, η οποία δίνει τη δυνατότητα υιοθεσίας παιδιού σε μόνη γυναίκα, όχι όμως σε ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό, άλλωστε, είναι και η «σταγόνα» που θα ξεχείλιζε το ποτήρι της πολυπληθούς ομάδας των γαλάζιων βουλευτών που εναντιώνονται ούτως ή άλλως στην προοπτική. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ αντιδρά. Εκτιμά, πάντως, ότι μέχρι να έρθει το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη βουλή, κάποιοι θα μεταβάλλουν στάση. Σε κάθε περίπτωση είναι ειλημμένη απόφαση του κυβερνητικού επιτελείου να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία και να αφεθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Αν πάντως έχει κάποια αξία, που θα φανεί στο άμεσο μέλλον, ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης, ο οποίος αρχικά είχε εκδηλώσει χωρίς περιστροφές την αντίθεσή του, σε νέα παρέμβασή του για το ζήτημα προ μηνός, αφού επιβεβαίωσε ότι όταν είχε τεθεί το ζήτημα, είχε πει την άποψή του, πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός και ειδικά αυτός ο πρωθυπουργός, με αυτά τα αποτελέσματα, τα πολιτικά και τα εκλογικά δεν πιέζεται. Ό,τι θεωρεί σωστό, αυτό θα πράξει. Η συζήτηση θα ανοίξει όταν αποφασίσει ο πρωθυπουργός να την ανοίξει».

Πρέπει να θεωρείται βέβαιο, πάντως, ότι στην αιχμή όσων γαλάζιων αντιδρούν θα βρεθεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο οποίος, με κάθε ευκαιρία εδώ και καιρό κατακεραυνώνει την παγκόσμια τάση ουδετεροποίησης των φύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.