google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Μέλη του Πανελλαδικού Δικτύου για την Ισότητα στον γάμο και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα


 Την άμεση θεσμοθέτηση του γάμου αλλά και της γονεϊκότητας ζητούν ζητούν μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Ιντερφοβίας, μέλη του Πανελλαδικού Δικτύου Συντονισμού για τον γάμο συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα.

Ο Ιγνάτιος Χατζημανουήλ, μέλος της ομάδα Silvia Rivera για ένα κινηματικό Θεσσαλονίκη pride και του πανελλαδικού δικτύου για την ισότητα στον γάμο και την γονιμότητα ανέφερε στη Voria.gr ότι εδώ και καιρό υπάρχουν υποσχέσεις από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, χωρίς ωστόσο ακόμη το ζήτημα του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών να έχει θεσμοθετηθεί. «Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου εδώ στη ΔΕΘ είχε δηλώσει για το αίτημα για τον ομόφυλο γάμο "καθε πράγμα στον καιρό του". Πότε θα είναι αυτός ο καιρός; Έχουμε φτάσει 2023». Ο ίδιος σημείωσε ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έχει σπάσει τα σύνορα του δυτικού κόσμου, μάλιστα όπως λέει έχει σπάσει το άβατο των Βαλκανίων, καθώς νομοθετήθηκε ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στη Σλοβενία. «Δεν υπάρχει πλέον το επιχείρημα ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη στα Βαλκάνια» επισήμανε και συμπλήρωσε: «Δεν μας αρκούν οι υποσχέσεις, θέλουμε άμεση νομοθέτηση στον γάμο και την γονεϊκοτητα, καμία έκπτωση από την ισότητα. Ισότητα για όλους, όλες και όλους σε όλα τα θέματα».

Η Γιάννα Γαϊτάνη, μέλος του συλλόγου γυναικών «8 Μάρτη» και ακτιβίστρια επισήμανε στη Voria.gr ότι υπάρχει φοβία απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και υπογράμμισε «ζητούμε ισότητα σε όλα τα επίπεδα, καμία διάκριση και ειδικά στα ζητήματα γάμου και γονεϊκότητας».

Η ίδια ενόψει και των εκλογών αναφέρει ότι τα κόμματα πρέπει να προχωρήσουν στη θεσμοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και να νομοθετηθεί η πλήρης ισότητα στο ζήτημα της παιδοϋοθεσίας. Όπως δήλωσε έχουν γίνει βήματα θετικά με το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά συμπλήρωσε πως ένα ζευγάρι ομόφυλων που μεγαλώνουν ένα παιδί από τους οποίους ο ένας είναι βιολογικος γονέας εάν του συμβεί κάτι ο άλλος δεν αναγνωρίζεται νομικά. «Χρειάζεται να νομοθετηθεί η πλήρης ισότητα στο ζήτημα των παιδιών», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.