google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Δεν σπάει τη σιωπή το υπουργείο Παιδείας για ομοφοβία-τρανσφοβία


 
Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η πλατφόρμα για τις καταγγελίες περιστατικών σχολικού εκφοβισμού, όπως έχει δηλώσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, ωστόσο κανείς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής για το πρόσφατο περιστατικό ομοφοβικής συμπεριφοράς εκπαιδευτικού σε δημόσιο σχολείο.

Ρεπορτάζ του ΛΟΑΤΚΙ+ περιοδικού Antivirus κατέγραψε την καταγγελία μητέρας μαθήτριας της Γ' Γυμνασίου, σύμφωνα με την οποία, στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, η καθηγήτρια έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να κάνουν μια εργασία ελεύθερου θέματος για επιπλέον βαθμό πέραν αυτού που θα συγκέντρωναν στο διαγώνισμα.

Η κόρη της επέλεξε να ασχοληθεί με το θέμα «Σεξισμός, Ομοφοβία, Πείνα», την οποία και παρουσίασε μέσα στην τάξη, με την υπεύθυνη καθηγήτρια να φέρεται να της λέει: «Δεν μετράω την εργασία σου γιατί δεν υποστηρίζω λούγκρες».

Το περιστατικό σχολίασε η οργάνωση «Πολύχρωμο Σχολείο», καταδικάζοντας «την απαράδεκτη, κακοποιητική και άκρως ομοφοβική συμπεριφορά» της εκπαιδευτικού και τονίζοντας: «Ολες οι μορφές βίας και διακρίσεων στο σχολείο συνιστούν παραβίαση του βασικού δικαιώματος των παιδιών για ποιοτική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Δεν μπορούμε να μιλάμε για συμπεριληπτική και ποιοτική εκπαίδευση, ούτε για εκπαίδευση ίσων ευκαιριών, όταν υπάρχουν παιδιά που υφίστανται εκφοβισμό λόγω του ερωτικού/σεξουαλικού τους προσανατολισμού, της ταυτότητας ή/και της έκφρασης φύλου τους, ή/και των χαρακτηριστικών φύλου τους».

Η οργάνωση ζητάει από το υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί επισήμως και να διερευνήσει σε βάθος την καταγγελία, όπως και το περιστατικό τρανσφοβικής επίθεσης που δέχτηκε πρόσφατα φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών («Καταγγέλλουν τρανσφοβικό ξυλοδαρμό στο Πανεπιστήμιο Πατρών», «Εφ.Συν.», 4.4.2023).

Ουδεμία αντίδραση έχει υπάρξει μέχρι σήμερα από το ΥΠΑΙΘ, το οποίο θυμίζουμε ότι πρόσφατα νομοθέτησε ρυθμίσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία, με τον νόμο (5029/2023) να φέρει, μάλιστα, τον τίτλο «Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.