google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Athens Pride: Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα φωνάζουν "ΩΣ ΕΔΩ"

Το Athens Pride Week ξεκίνησε σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου. Λόγω της πανδημίας, το φετινό Pride δεν θα μοιάζει με τα προηγούμενα, καθώς οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι περιορισμένης κλίμακας, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι φέτος, θα παρουσιαστούν ιστορίες, σεμινάρια, συζητήσεις, ταινίες εκθέσεις, dj sets και performances, με κοινό σύνθημα: "Γνωρίζουμε και υποστηρίζουμε τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις".
Φέτος δε θα πραγματοποιηθεί κάποια μαζική εκδήλωση, αλλά θα υπάρξει πλούσιο καθημερινό υλικό στην επίσημη ιστοσελίδα του Athens Pride καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
"Αν και φέτος δεν θα ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο, οι ιστορίες που μας στείλατε είναι αυτές οι οποίες διαμόρφωσαν το κεντρικό μας μήνυμα. Οι ιστορίες αυτές αποτυπώνουν την πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα τα LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα. Είναι ιστορίες με στιγμές που μας έκαναν να κλάψουμε, να φοβηθούμε, που μας πόνεσαν και μας έβγαλαν στους δρόμους. Αλλά κυρίως είναι ιστορίες που μας έδωσαν τη δύναμη να πούμε "ως εδώ".
Ως εδώ με τον σχολικό εκφοβισμό. Ως εδώ με τις δολοφονίες, τις διακρίσεις και την απομόνωση. Ως εδώ με την αστυνομική βία. Ως εδώ με την κακοποίηση και τη βία στο οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Ως εδώ με το συνεχές αίσθημα φόβου και ανασφάλειας.
Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα φωνάζουν "ΩΣ ΕΔΩ" και διεκδικούν ορατότητα, ισότητα και σεβασμό.
Το News 24/7 βρέθηκε στην σημερινή εναρκτήρια κεντρική εκδήλωση του Athens Pride 2020, η οποία θα προβληθεί μέσα τις επόμενες ημέρες και διαδικτυακά στο athenspride.eu.
Πρόκειται για μια ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου στην Ελλάδα με τίτλο "ΛΟΑΤΚΙ+ Δικαιώματα: Φιλοδοξίες και προκλήσεις στην ΕΕ και την Ελλάδα".
Σημαίες ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Τεχνόπολη.
Σημαίες ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Τεχνόπολη.  NEWS 24/7
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος, σε ομιλία που έδωσε, τόνισε ότι η κατοχύρωση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων αποτελούν προτεραιότητα στην πολιτική του ατζέντα και ότι ως Δήμαρχος θα κάνει ο,τι περνά από το χέρι του ώστε να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες ίσα δικαιώματα.
Όπως τόνισε ο ίδιος, η Αθήνα οφείλει να είναι μια σύγχρονη πρωτεύουσα προοδευτικής Ευρωπαϊκής χώρας, που χωράει και ενώνει όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Τέλος, ο Κώστας Μπακογιάννης υποσχέθηκε πως θα γίνουν σύντομα και επόμενα βήματα προόδου, μέσα από δράσεις του Δήμου Αθηναίων.
Η φετινή καμπάνια του Athens Pride.
Η φετινή καμπάνια του Athens Pride.  ATHENS PRIDE - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν, διαδικτυακά από της Βρυξέλλες και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Πρόεδρος στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου του Ευρωκοινοβουλίου για την Ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μίλησε για τα δεδομένα στην Ευρώπη σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα αυτή τη στιγμή, τονίζοντας πως οφείλουμε όλοι να μένουμε μακριά από οποιαδήποτε μορφή διάκρισης, παρενόχλησης ή άλλης κακομεταχείρισης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ενώ αναφέρθηκε ενδελεχώς και στα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Ευρωπαικό Κοινοβουλίου σχετικά με την επικοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, την καταπολέμηση της προκατάληψης και την διαφορετικότητα που δημιουργούνται με σκοπό την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων για όλους.
Τέλος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στη μεγάλη σημασία της σημερινής αθώωσης του ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος συνελήφθη στις 23 Αυγούστου, μετά από ομοφοβική λεκτική επίθεση από αστυνομικούς.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και εκπρόσωποι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη χώρα μας, μιλώντας παράλληλα για το έργο και τις δράσεις τους.
Εκπρόσωποι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων
Εκπρόσωποι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων "Colour Youth", "Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών", "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο.  NEWS 24/7

"Colour Youth"

"Φτιάξαμε την ομάδα μας το 2011, ως μια ανάγκη να εκφραστούν τα νέα LGBTQ άτομα καλύτερα και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα που τα αφορούν άμεσα.
Οραματιζόμαστε έναν κόσμο στον οποίο η ομοφοβία, η αμφιφοβία και η τρανσφοβία έχουν εξαλειφθεί. Μια κοινωνία στην οποία δεν υπάρχουν διακρίσεις με βάση την σεξουαλικότητα, το φύλο και το σώμα. Στα χέρια μας κρατάμε μαρκαδόρους και ζωγραφίζουμε μια πολύχρωμη πραγματικότητα!
Αποστολή μας είναι να αναδείξουμε έντονα τα ζητήματα που απασχολούν την LGBTQ νεολαία της Αθήνας και να τοποθετήσουμε με θάρρος τα πρόσωπα μας στον κοινωνικό και πολιτικό καμβά που μας περιβάλλει.
Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για τις διεκδικήσεις της LGBTQ κοινότητας, να ασκήσουμε πολιτική πίεση για τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου που αφορά στην ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό και να δημιουργήσουμε μια δυνατή κοινότητα νέων, η οποία θα λειτουργεί ως καταφύγιο για κάθε νέο LGBTQ άνθρωπο".

"Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών"

"Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), είναι η μοναδική τρανς οργάνωση στην χώρα μας. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2010 και ως στόχο έχει την προάσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των τρανς, φυλοδιαφορετικών, ίντερσεξ, αλλά και γενικότερα ΛΟΑΤΚΙ προσώπων, την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων με βάση την ταυτότητα, την έκφραση και τα χαρακτηριστικά φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού, την προώθηση της ίσης μεταχείρισης με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ενδυνάμωση και στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, καθώς και την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), μέλος της Πανευρωπαϊκής Οργάνωσης Transgender Europe, του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και του Δικτύου Οργανώσεων SelectRespect.
Δραστηριοποιούμαστε κυρίως σε δύο άξονες. Στον πολιτικό τομέα, για τις διεκδικήσεις ίσων δικαιωμάτων και ελευθεριών μέσω αλλαγών και τροποποιήσεων στη νομοθεσία, και στην ενδυνάμωση, υποστήριξη και αλληλεγγύη των τρανς και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ προσώπων, στον τομέα των καθημερινών τους προβλημάτων".

"Οικογένειες Ουράνιο Τόξο"

"Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο είναι μια οργάνωση (ΜΚΟ) που απευθύνεται σε LGBTQI+ γονείς και σε όλους τους LGBTQI+ που επιθυμούν να γίνουν γονείς ή θέλουν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη γονεϊκότητα. Είναι μια ομάδα για ζευγάρια, για μόνους γονείς, για χωρισμένους/ες που έχουν παιδιά αλλά και εκείνους/ες που θέλουν να κάνουν παιδιά.
Είναι μια ομάδα για όσους/ες επιθυμούν να κάνουν παιδιά και δεν ξέρουν πού να βρουν πληροφορίες, υποστήριξη και αλληλεγγύη. Είναι μια ομάδα για ενήλικα πλέον παιδιά που μεγάλωσαν σε οικογένειες με LGBTQI+ γονείς. Είναι μια ομάδα για γονείς που έχουν LGBTQI+ παιδιά και επιθυμούν να σταθούν στο πλευρό τους και να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους.
Είναι μια ομάδα για όποιον/α –ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου του/της– θέλει να υποστηρίξει τον αγώνα μας και θέλει να περπατήσει μαζί μας στον δρόμο των διεκδικήσεών μας".
Στο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων μπορεί κανείς να επισκεφθεί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Pride, και τις εκθέσεις φωτογραφίας, καθημερινά έως και τις 11 Σεπτεμβρίου. Ενδεικτικά:

"Ιλίρ: Ένας Ήλιος από Πούλιες"

"Ιλίρ: Ένας Ήλιος από Πούλιες"  NEWS 24/7
"Οι ηρωίδες αυτής της ιστορίας είναι αγίες, από εκείνες που δεν θα αναγνωρίσει ποτέ η Εκκλησία. Γιορτάζουν την τριακοστή πρώτη του Μάρτη. Τα κορμιά τους έχει διαποτίσει μέχρι το τελευταίο κύτταρο η έννοια της σαλότητας."
Φωτογραφία & Εικαστική Επιμέλεια: Μασούρας Δημήτρης Κείμενο: Μαργιώτη Χριστίνα.
Πρωταγωνιστούν: Κουμαριανού Εύα, Κουρουπού Άννα, Τζιόβας Ορέστης, Λιάτσος Έκτορας.
Κεντρική Ιδέα & Οργάνωση Παραγωγής Μαργιώτη Χριστίνα – Τζιόβας Ορέστης, Βοηθός Φωτογράφου & Επεξεργασία: Ζανιά Εύα, Μακιγιάζ: Τζίμος Χρόνης.

Immortal Beings

Immortal Beings
Immortal Beings  NEWS 24/7
Έξι τρανς γυναίκες διαφορετικών ηλικιών στέκονται στο φακό ενός τρανς αντρα φωτογράφου. Στόχος να αποτυπωθεί μέσα από μια σκηνή βίας, το βλέμμα ενός ανθρώπου που γνωρίζει πως ειναι οι τελευταίες στιγμές της ζωής του. Η τρανς υπόσταση είναι εξ ορισμού οτι πιο αναρχικό υπάρχει. Διαλύει τα πάντα.
Κάθε μορφής στερεοτύπου. Γι αυτόν το λόγο,δημιουργεί έντονα πάθη. Είτε θετικά, είτε αρνητικά, με αποκορύφωμα την αφαίρεση της ίδιας μας της ζωής, τις περισσότερες φορές με πολύ άγριο τρόπο. Αυτό το δυνατό συναίσθημα που παραλύει, έφερε την ανάγκη αυτού του project
Συντελεστές: Άννα Κουρουπού ,Βίκυ Μαλτέζου, Έλενα Ιωακείμ,Ήβη Καισερλή, Ντίτα Ντόκας,Φένια Αποστόλου,Χριστίνα Μπαλτσή Ιδέα, Υλοποίηση: Άννα Κουρουπού Φωτογράφος: Ίαν Καραγιαννίδης.
Ολόκληρο το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στο www.athenspride.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.