google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΠΟΛΥΧΡΩΜΙΑ και συνθήματα στο 4ο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride

Χρώματα, συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανς και άλλα μουσικοχορευτικά δρώμενα γέμισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι του Σαββάτου στο πλαίσιο της πολύχρωμης πορείας ελεύθερης έκφρασης για το 4ο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride
Της πορείας, που ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου, προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Δικαστηρίων, όπου οι παρευρισκόμενοι μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες. 
Πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων body painting, ομιλίες και χορευτικά show, ενώ πολλοί κρατούσαν πολύχρωμες σημαίες.
Με κεντρικό σύνθημα «Φύλο, Φυλή, Ζωή παγιδευμένη, η κανονικότητα με αίμα είναι βαμμένη», οι 300 και πλέον διαδηλωτές διαμαρτύρονται ενάντια στις ρατσιστικές συμπεριφορές που δέχονται, στέλνοντας καθολικό μήνυμα κατά των ανισοτήτων.
Οι συμμετέχοντες σε ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων, ότι «ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας, είμαστε εδώ για να δείχνουμε αλληλεγγύη και φροντίδα το ένα στο άλλο. Η κατάσταση που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη και το να κατεβούμε στο δρόμο είναι αναγκαιότητα». 
Σύμφωνα με το voria.gr, έγραψαν και σχετικά γκραφίτι σε τοίχους.
Οι διαμαρτυρόμενοι έκαναν μια στάση στην οδό Τσιμισκή στο ύψους του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκεται το Προξενείο των ΗΠΑ καθώς και έξω από το ΑΤ Λευκού Πύργου, φωνάζοντας συνθήματα. Στο σημείο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.