google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

O Morrison προστατεύει τους γκέϊ μαθητές

Η Αυστραλία σκοπεύει να απαγορεύσει στα ιδιωτικά και θρησκευτικά σχολεία να αποβάλουν μαθητές τους εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Scott Morrison καθώς το θέμα των προσωπικών δικαιωμάτων αποτελεί ένα από τα κεντρικά σημεία πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης για την εκλογική έδρα του Wentworth στο Σίδνεϊ στις 20 Οκτωβρίου. Μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο δείχνει ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει να χάσει την έδρα αυτή την οποία κατείχε ο πρώην πρωθυπουργός Malcolm Turnbul. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Voter Choice Project η ανεξάρτητη υποψήφια Dr Phelps προηγείται με 10 μονάδες του υποψηφίου των Φιλελευθέρων Dave Sharma και του Εργατικού υποψηφίου με 11 μονάδες. Βέβαια στις πρώτες προτιμήσεις ο κ. Sharma συγκεντρώνει 38.8% και η Dr Phelps 23.5% αλλά μετά την κατανομή και των δεύτερων προτιμήσεων το ποσοστό της ανεβαίνει στο 55.4% και του κ. Sharma στο 44.6%. 
«Η εκλογική αναμέτρηση είναι κρίσιμη και σκεφτείτε σοβαρά την επιλογή σας» προειδοποίησε ο πρωθυπουργός/ Αναφερόμενος στο θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού των μαθητών ο κ. Morrison τόνισε: «Θα λάβω μέτρα έτσι ώστε να υπάρξει όσον το δυνατόν συντομότερο μία τροποποίηση που θα εξασφαλίζει ότι κανείς μαθητής σε μη δημόσια σχολεία θα αποβάλλεται εξαιτίας της σεξουαλικότητάς του». Η δήλωσή του, η οποία προτρέπει το Κοινοβούλιο να εξετάσει το ζήτημα αυτό εντός των επομένων δύο εβδομάδων, έρχεται να προστεθεί στη συμπαράσταση που ήδη έχει εκφράσει το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Εργατικών, που δηλώνει έτοιμο να στηρίξει την κυβέρνηση σε μία πιθανή απόφαση για κατάργηση των νομικών εξαιρέσεων, που επιτρέπουν στα θρησκευτικά σχολεία να ασκούν διακρίσεις. Ο κ. Morrison τονίζει πως η κυβέρνηση λαμβάνει υπ’ όψη τις συστάσεις μίας ειδικής επιτροπής, η οποία μελετά εάν η όποια σχετική νομοθετική μεταρρύθμιση εγκυμονεί περιορισμούς στις θρησκευτικές ελευθερίες. Οι συστάσεις της επιτροπής δεν έχουν ανακοινωθεί δημοσίως. 
«Η κυβέρνησή μας δεν υποστηρίζει τον αποκλεισμό μαθητών από τα μη κρατικά θρησκευτικά σχολεία εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους», τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο αρχιεπίσκοπος Μαρκ Κόλεριτζ, που προεδρεύει της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων της Αυστραλίας, απηύθυνε έκκληση τις προηγούμενες ημέρες να πρυτανεύσουν οι αρχές της ισότητας στην εργασία και τις εγγραφές στα Καθολικά σχολεία. «Οταν κάποιος εργάζεται, ή εγγράφεται στους κόλπους της Καθολικής κοινότητας, αναμένεται από αυτόν να ασπάζεται την αποστολή και τις αξίες του σχολείου», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Sydney Morning Herald. Τον περασμένο Δεκέμβριο το αυστραλιανό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ των γάμων μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, έπειτα από πανεθνικής εμβέλειας δημοψήφισμα, που κατέδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία εγκρίνει το μέτρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.