google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Στέλλα Μπελλιά: Ο καλός γονιός δεν έχει σχέση με τη σεξουαλική ταυτότητα

Το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που συζητείται στις επιτροπές της Βουλής σχολίαζε στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή  Ντάμες Σπαθί η πρόεδρος της οργάνωσης οικογενειών «Ουράνιο Τόξο» Στέλλα Μπελλιά. 
«Το επιχείρημα το μη χείρον βέλτιστον εμάς μας προσβάλλει. Το αν είναι κάποιος καλός γονιός, καλός φροντιστής για ένα παιδί είναι εντελώς ανεξάρτητο με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και την ταυτότητα του φύλου του».

Λειτουργεί εκπαιδευτικά

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το βλέπουμε θετικά γιατί λειτουργεί εκπαιδευτικά. Συζητιέται το θέμα. Δεν μένει πια ο κόσμος στο να σκεφθεί “πω αυτοί οι κακοί θα πάρουν τα παιδιά και τί θα τα κάνουν”. Θα μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω γιατί υποτίθεται ότι είναι παιδοκεντρικό αλλά αυτό το βήμα δεν έγινε. Αν υπήρχαν αλλαγές στον αστικό κώδικα θα μπορούσαν να διασφαλιστούν και τα δικά μας παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες δικές μας με ζευγάρια ομόφυλα και να μην ζούμε συνέχεια σε αυτή την επισφάλεια. Δηλαδή τα παιδιά μας δεν έχουν έννομη σχέση με τον έναν από τους δύο γονείς τους».

Στερεότυπα

«Αυτό που δεν έχουμε τολμήσει είναι να σπάσουμε το στερεότυπο της μίας και μοναδικής αποδεκτής και καλής οικογένειας, δηλαδή αυτό το αξιολογικό ότι οικογένεια είναι οι γονείς σε σχέση γάμου με τα παιδιά κάτω από την ίδια στέγη. Αυτό δεν ισχύει ακόμα και για τους ετερόφυλους. Προς αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να κινηθούμε για να μην έχουμε διάφορα προβλήματα στο σχολείο. Το πιο τρομαχτικό με το σχολείο είναι ότι τα δικά μας τα παιδιά δεν μπορούν αν δουν πουθενά την εικόνα της οικογένειας τους.Το να φέρνουν λοιπόν ως επιχείρημα ότι τα παιδιά μας θα υποστούν μπούλινγκ στο σχολείο και αυτό θα γίνει επειδή οι γονείς τους έχουν διαφορετικό προσανατολισμό δεν στέκει».

Ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη δεν είναι επιχείρημα 

«Το ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη επίσης δεν είναι επιχείρημα. ‘Όταν μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούμε να τα βάζουμε σε γκάλοπ.Ο νομοθέτης πρέπει να είναι μπροστά. Οι νόμοι πρέπει να λειτουργούν και παιδευτικά. Όταν οι άνθρωποι νιώθουν ότι δεν προστατεύονται από τον νόμο ζουν στην αφάνεια, στο σκοτάδι και η κοινωνία δεν θα ετοιμαστεί ποτέ έτσι» κατέληξε ο κ. Μπελλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.