google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Κι οι ΛΟΑΤ σε ρόλο καθοδηγητή

Κάπως έτσι αρχίζουν όλα. Και το Οικολογικό Κίνημα κάπως έτσι άρχισε. Από την έγνοια του για τον Ακάμα, αρχικά, και κατ’ επέκταση για το περιβάλλον. Για τις χελώνες, τις παραλίες, τα δέντρα, τα παλιά κτίσματα που κινδύνευαν από την μπουλντόζα της ανάπτυξης, τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε…, για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων αυτής της γενιάς αλλά και των μελλοντικών. Στην πορεία εξελίχθηκε σε ένα ακόμα πολιτικό κόμμα, με πανομοιότυπο λόγο με τα υπόλοιπα, χωρίς καμία σχεδόν ουσιαστική παρέμβαση σε εξόφθαλμες πράξεις που πλήττουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον. Το Accept – ΛΟΑΤ συστάθηκε για να διεκδικήσει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.
 Σε ένα δύσκολο για αυτούς περιβάλλον. Και κατάφερε πάρα πολλά. Κατ' αρχήν έβγαλε τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους από τη σιωπή όπου ήταν αναγκασμένοι να κρύβονται, ακόμα κι από τις οικογένειές τους. Κι αυτό βοήθησε την κοινωνία να αποδεχτεί –εν πολλοίς– την ύπαρξή τους ως φυσιολογικά και ισότιμα άτομα. Κι ακολούθησε το σύμφωνο συμβίωσης, κατάκτηση κυρίως για τους ομοφυλόφιλους. Παραμονή εκλογών όμως, στο όλο πανηγύρι, παρεμβαίνει και το Accept – ΛΟΑΤ. Αρχικά με μια ανακοίνωση φανερά ευνοϊκή για τον Νίκο Αναστασιάδη. Κι έπειτα, με ένα ερωτηματολόγιο που απέστειλε σ’ όλους τους υποψήφιους (πλην του ΕΛΑΜ φυσικά των οποίων οι θέσεις εναντίον είναι γνωστές). 
Μαζί με τις απαντήσεις που έδωσαν οι υποψήφιοι, κοινοποιεί κι ένα σύντομο περιγραφικό για τη στάση των κομμάτων σε διάφορα θέματα που αφορούν τα ΛΟΑΤΙ άτομα, αν για παράδειγμα παρέστησαν σε οποιαδήποτε από τις Πορείες Περηφάνιας. Μία τακτική κάπως γκεμπελική, την οποία δεν αναμένει κάποιος από ένα σύγχρονο κίνημα που έχει βασικό στόχο την προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και καλά κάνει ως προς τις διεκδικήσεις της, αλλά ο καθείς έχει δικαίωμα να συμμετέχει ή όχι σε μια πορεία, σε μια διαμαρτυρία, σε ένα πάρτι ή οπουδήποτε αλλού. Ταυτόχρονα, παίρνει τον ρόλο καθοδηγητή, υποδεικνύοντας λίγο-πολύ στα μέλη της (αλλά και σε άλλους) πώς να ψηφίσουν. Μπορεί για πολλούς ομοφυλόφιλους πρώτιστη σημασία να έχουν τα θέματα που τους αφορούν άμεσα, αλλά προφανώς δεν είναι μονοδιάστατα άτομα. Προφανώς τους ενδιαφέρουν και θέματα πολιτισμού, θέματα οικολογίας, παιδείας, πολιτικά και πολλά άλλα. Και ενημερώνονται και μπορούν να κρίνουν. Αρκετούς καθοδηγητές είχαμε μέχρι σήμερα. Από άλλα κινήματα, όπως και το Κόμμα των Ζώων του οποίου ο πρόεδρος εξαργύρωσε την ψήφο των φιλόζωων με έναν διορισμό του, θα περιμέναμε μια άλλη στάση όσων αφορά τα κομματικά παίγνια και μια άλλη αντιμετώπιση των μελών και φίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.