google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Το Bridgerton κοντράρεται με την ομοφοβία και τον ρατσισμό και προκαλεί τις αντιδράσεις των «παραδοσιακών»


 Ήταν επόμενο οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ των θιασωτών της anti - woke κουλτούρας και του πιο προοδευτικού τηλεοπτικού κοινού να επηρεάσουν και το Bridgerton, την ανάρπαστη σειρά εποχής του Netflix.

Όπως σχολιάζει ο Guardian, ο αντίλογος εκφράζεται με τις γνωστές αφορμές. Κάποια/-ος χαρακτήρας άλλαξε φύλο, χρώμα δέρματος, σεξουαλικό προσανατολισμό ή... pronouns από το χαρτί στο γυαλί, με χιλιάδες αφηνιασμένους fans να παραπονιούνται για προδοσία του οράματος της συγγραφέα Julia Quinn.

Με την ψευδοϊστορική σειρά να έχει κάνει προφανές από νωρίς πως δίνει «βάρος» στη συμπερίληψη κοινωνικών ομάδων πριν και πάνω από την αποτύπωση της περιόδου, φαίνεται περίεργο πιστοί ακόλουθοί της να κάνουν ακόμα λόγο για παραποίηση και «πόλεμο» στην παράδοση. 

Bridgerton: Ποιοι θέλουν να «ξεπλύνουν» τη σειρά

Όπως εξήγησε η συγγραφέας και οπαδός του βρετανικού τηλε-δράματος, Amanda-Rae Prescott, στο βρετανικό μέσο, αυτή η «χολή» σε ένα μέρος του κοινού προέρχεται κυρίως από συντηρητικά άτομα που βλέπουν την αναπαράσταση του παρελθόντος ως επικύρωση των αντιλήψεών τους.

«Η πηγή των προβλημάτων είναι οι θαυμαστές που αγανακτούν με την Julia Quinn επειδή ασχολήθηκε με το Netflix. Ήθελαν ο κόσμος του Bridgerton να παραμείνει λευκός και ετεροφυλόφιλος –εις βάρος της διεύρυνσης της τηλεθέασης μεταξύ του έγχρωμου και του queer κοινού» παρατήρησε.

Εκτίμησε πως ο σκοπός των ρατσιστικών και σεξιστικών αντιδράσεων είναι να απομακρυνθούν θεατές που ανήκουν σε μειονότητες, καθώς και το λευκό κοινό που ενδιαφέρεται για πιο διαφορετικές ιστορίες και έτσι τα studio να αποθαρρυνθούν από παρόμοιες παραγωγές.

Από την άλλη, αναφέρεται πως προβληματική είναι και η αντιμετώπιση του θέματος από τους συντελεστές της σειράς.

Για παράδειγμα, η Ruby Barker, η οποία υποδύθηκε στην πρώτη σεζόν τη Marina Thompson, επέκρινε την εταιρεία παραγωγής για την έλλειψη ψυχολογικής υποστήριξης στους ηθοποιούς, απέναντι στην online παρενόχληση που υφίστανται.

Με τον τρόπο του, ο Regé-Jean Page που υποδύεται τον Simon Bassett, τοποθετήθηκε για το πρόβλημα, αναρτώντας δήλωση που κυκλοφόρησε από το καστ του Rings of Power, η οποία καταδίκαζε το γεγονός ότι τα έγχρωμα μέλη του καστ δέχτηκαν κακοποίηση και παρενόχληση. 

Δυστυχώς, τα παραπάνω είναι κατά κανόνα τα παρελκόμενα της αυξανόμενης συμπερίληψης. Ακόμα και σε franchise επιστημονικής φαντασίας, το κοινωνικά ευαισθητοποιημένο κάστινγκ συγκρούεται με το «παραδοσιακό» κοινό του είδους, το οποίο μεταβάλλεται δημογραφικά και κοινωνικά πιο αργά απ' ό,τι η βιομηχανία.

Είναι μία κοινωνική σύγκρουση καλώς ή κακώς αναπόφευκτη, που εκθέτει τις πιο σκοτεινές γωνίες της κοινωνίας, αλλά καθιστά πιο ξεκάθαρη από ποτέ την υιοθέτηση ανθρωπιστικών αξιών σε πολλά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.