google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ΕΕ καταδικάζει το νομοσχέδιο LGBT της Ουγγαρίας που θα απαγορεύει τις “ομοφυλοφιλικές επιδείξεις” ανηλίκων

 


Η Ελλάδα, μαζί με 14 άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέγραψαν την Τετάρτη δήλωση με την οποία καταδικάζουν τον τελευταίο νόμο κατά της ΛΟΑΤ + της Ουγγαρίας, ο οποίος απαγορεύει την «προβολή και προώθηση της ομοφυλοφιλίας» για άτομα κάτω των 18 ετών.

Η Ελλάδα προσχώρησε στο Βέλγιο, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες, την Ισπανία και τη Σουηδία.

Η Ελλάδα καταδικάζει το νομοσχέδιο κατά της ΛΟΑΤ + της Ουγγαρίας

Η νέα ουγγρική νομοθεσία απαγορεύει τη διδασκαλία ή την απεικόνιση θεμάτων LGBT σε σχολικό εκπαιδευτικό υλικό και τηλεοπτικά προγράμματα που απευθύνονται σε άτομα κάτω των 18 ετών.Το νομοσχέδιο προκάλεσε οργή στο εσωτερικό και το εξωτερικό, η οποία εντατικοποιήθηκε μόνο από το γεγονός ότι ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια του Pride Month, που υποτίθεται ότι είναι μια εποχή εορτασμού και απελευθέρωσης για την κοινότητα των ΛΟΑΤ +.

Ηγήθηκε της καταδίκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Benelux, της πολιτικής και οικονομικής ένωσης μεταξύ Βελγίου, Λουξεμβούργου και Κάτω Χωρών. Οι υπουργοί από τις τρεις χώρες συζήτησαν το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο προτού συμβουλευτούν άλλα παρόμοια έθνη για να κερδίσουν την υποστήριξή τους.

Ο Βέλγος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξέδωσε επίσης ένα tweet για το θέμα.

Η Ιταλία δεν πρόσθεσε την προσφορά υποστήριξής της μέχρι το τέλος της συνάντησης και η Ελλάδα και η Αυστρία υπέγραψαν την πρωτοβουλία της ΕΕ την επόμενη μέρα.

«(Ο νόμος) αντιπροσωπεύει μια κατάφωρη μορφή διάκρισης βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ταυτότητας και της έκφρασης του φύλου και επομένως αξίζει καταδίκη. Η ένταξη, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ισότητα είναι οι βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας και δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε σε αυτές τις αρχές Τα κράτη της ΕΕ δήλωσαν σε δήλωση.

«Ο στιγματισμός των ΛΟΑΤ ατόμων αποτελεί σαφή παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματός τους στην αξιοπρέπεια, όπως κατοχυρώνεται στον Χάρτη της ΕΕ και στο διεθνές δίκαιο».

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, μίλησε επίσης για την κίνηση της χώρας να καταδικάσει τον ουγγρικό νόμο κατά των ΛΟΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.