google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Athens Pride: «Ένας νόμος δεν αρκεί» – Πραγματική κοινωνική αλλαγή ζητά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα


 «Ένας νόμος δεν αρκεί» είναι το φετινό κεντρικό σύνθημα του Athens Pride
, με τους χιλιάδες συμμετέχοντες να στέλνουν το μήνυμά τους για ισότητα προς όλους.

Το Athens Pride 2024 υπογραμμίζει τις ανεπάρκειες των διαφόρων νόμων που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, καθώς και τα εμπόδια στην κοινωνική ένταξη που τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αντιμετωπίζουν συστηματικά στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο, στο δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην εκπαίδευση και σε όλες τις πτυχές του καθημερινού βίου.

Πλήθος κόσμου στην παρέλαση

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία υπερηφάνειας στους δρόμους του κέντρου της πόλης, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη συναυλία, με την οποία ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του Athens Pride.

Το in βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει εικόνες και βίντεο από το Athens Pride

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, ένας νόμος – ορόσημο, όπως αυτός για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αποτελεί το επιστέγασμα πολλών ετών σκληρών προσπαθειών για μια προστατευτική νομοθεσία για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ στο Pride

Στις εκδηλώσεις του Athens Pride θα λάβουν μέρος και πολιτικά κόμματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να δίνουν το «παρών».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, «συμμετέχουμε στο Athens Pride 2024 για μια Καλύτερη Ζωή Τώρα, Ισότιμα και Περήφανα Παντού. Με το σύνθημα «Καλύτερη Ζωή Τώρα, Ισότιμα και Περήφανα Παντού» ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Νεολαία, το Τμήμα Δικαιωμάτων και η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του κόμματος, συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του Athens Pride 2024, που θα κορυφωθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος».

«Καλούμε όλο τον κόσμο, όλων των φύλων, των προσανατολισμών και των ηλικιών, να έρθει στο περίπτερό μας, στην πλατεία Συντάγματος, για να συζητήσουμε και να δούμε ποιες μπορούν να είναι οι περαιτέρω διεκδικήσεις του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος μετά την ψήφιση της Ισότητας στον Γάμο από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑΑ και συμπληρώνει:

«Να συζητήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης, όπου οι δυνάμεις του σκοταδισμού φαίνεται να κερδίζουν έδαφος. Να αντιταχθούμε στις εσωτερικές δυνάμεις της ακροδεξιάς, που έχουν αρχίσει να παρασέρνουν όλο και περισσότερο κόσμο, σε έναν δρόμο όπου το παρελθόν μας έχει δείξει ότι μπορεί να φέρει μόνο δυστυχία. Να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας και τις συμμαχίες μας στο επίπεδο των κινημάτων, στο πεδίο της εργασίας, της υγείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, των μεταναστών και των προσφύγων κ.α.».

«Να ενώσουμε τις φωνές μας με το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride: «Ένας Νόμος Δεν Αρκεί». Στόχος μας είναι η αναθεώρηση του εμβληματικού νόμου για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου σύμφωνα και με διεθνείς καλές πρακτικές. Στόχος είναι να μπορούν όλα τα ζευγάρια να τεκνοθετήσουν, με όποιον τρόπο επιλέξουν. Στόχος είναι ο τερματισμός όλων των διακρίσεων που βιώνουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε τομείς όπως Υγεία, Εργασία, Εκπαίδευση, Κοινωνική Πρόνοια, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.ο.κ., μέσω μιας συνολικής μεταρρύθμισης και εθνικής στρατηγικής» προσθέτει και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τον αγώνα για ισότητα χωρίς εξαιρέσεις.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σημειώνει ότι θα στηρίξει τις εκδηλώσεις του Athens Pride όπως κάνει κάθε χρόνο.

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προωθεί ενεργά κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την ισότητα και την άρση των διακρίσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και συμπληρώνει: «Στη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία οι βαθιά δημοκρατικές αξίες, που συνάδουν με την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν έναν από τους βασικούς άξονες πολιτικής».

Στο Σύνταγμα και ο δήμαρχος Αθηναίων

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες στο Athens Pride, αλλά και να ενημερωθεί για τη δράση των οργανώσεων στα περίπτερα του Athens Pride.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα για τους συμμετέχοντες στο Athens Pride, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα έως το τέλος των εκδηλώσεων πραγματοποιείται προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, στις παρακάτω οδούς:

–      Όθωνος, καθ’ όλο το μήκος της.

–      Φιλελλήνων, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

–      Λεωφ. Αμαλίας, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

–      Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα αυτής από την οδό Αθανασίου Διάκου έως την οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου.

–      Πανεπιστημίου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

–      Σταδίου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

–      Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα αυτής από την οδό Σέκερη έως τη Λ. Αμαλίας.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα και την αποτροπή πρόκλησης πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στην παραπάνω διαδρομή και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, που θα βρίσκονται κατά μήκος αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.