Menu

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Διπλωμάτες από 26 χώρες υποστηρίζουν το Europride και το Athens Pride 2024


 
Πρεσβείες και Αντιπρόσωποι της Αυστραλίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Κύπρου, της Τσεχίας, της Δανίας, της Εσθονίας, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ελβετία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο εκφράζουν την υποστήριξή τους για το EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη και το Athens Pride 2024 παρελαύνοντας μαζί, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δηλώνουν:

Χαιρετίζουμε την ψήφιση από την Ελλάδα νομοθεσίας περί ισότητας γάμου και ισότητας υιοθεσίας τον περασμένο Φεβρουάριο, ανοίγοντας το δρόμο για ίσα δικαιώματα για τα άτομα LBGTQI+. Αναγνωρίζουμε ότι παρά αυτή την αξιοσημείωτη πρόοδο, που επιτεύχθηκε εν μέσω της υποβάθμισης των δικαιωμάτων LGBTQI+  παγκοσμίως, το έργο συνεχίζεται και ο σκοπός παραμένει. Ελπίζουμε ότι θα ενωθείτε μαζί μας και τα LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα καθώς δεσμευόμαστε να επιμείνουμε, να προοδεύσουμε και να ευημερήσουμε μαζί.

Οι χώρες μας δεσμεύονται να σέβονται και να προάγουν τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Επιβεβαιώνουμε ότι οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι, οι τρανς, οι queer και οι ιντερσεξ (LGBTQI+) έχουν δικαίωμα σε παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα. Υποστηρίζουμε την ίση μεταχείριση και την πλήρη απόλαυση των δικαιωμάτων των LGBTQI+ ατόμων σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Ελπίζουμε το μήνυμά μας να χρησιμεύσει ως πρόσκληση για να ενωθούν περισσότεροι άνθρωποι για αυτόν τον σημαντικό σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου