Menu

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Sin Boy: Από πού βγήκε το όνομά του - Ο ρατσισμός ως Αλβανός στο σχολείο

Ο ρατσισμός είναι κάτι το αναπόφευκτο, όταν είσαι για κάποιους διαφορετικός. Εγώ θεωρώ και τις δύο "πατρίδες" μου – την Ελλάδα και την Αλβανία" λέει μεταξύ άλλων ο ράπερ σε συνέντευξή του.
Την πρώτη του συνέντευξη σε έντυπο παραχώρησε ο ράπερ Sin Boy στο περιοδικό Down Town Κύπρου.
Μεταξύ άλλων, ο ράπερ αναφέρθηκε στην προέλευση του καλλιτεχνικού ονόματός του ενώ μίλησε και για τον ρατσισμό λόγω της καταγωγής του από την Αλβανία.
Απόσπασμα της συνέντευξης παρακάτω:
-Αλήθεια, το «Sin Boy» πώς βγήκε;
Με βάφτισε έτσι ο Stan. Εκείνη την περίοδο της ζωής μου ήταν το τελευταίο πράγμα που με ενδιέφερε. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να υλοποιήσω το όραμα μου – και άλλο όνομα να είχα πάλι θα είχα πετύχει, γιατί είχα θέσει τον δικό μου στόχο.
-Δείχνεις πάντως πολύ άνετος με όλα, πολύ cool, δεν έχεις θέμα με τίποτα, κανένα πρόβλημα πουθενά… Υπάρχει κάτι με το οποίο να αισθάνεσαι αναστολές;
Μπα. Δεν είμαι της κατάχρησης, δεν πίνω και δεν καπνίζω υπερβολικά, και μου αρέσει πολύ το γυναικείο φύλο. Όλα καλά!
- Τώρα, δηλαδή, ποια είναι η σχέση σου με τα χρήματα;
Η καλύτερη που είχα τα τελευταία χρόνια! Το μυστικό στο να μαζεύεις αρκετά χρήματα, είναι να ξέρεις κάτι που κανένας άλλος δεν ξέρει ή να κάνεις κάτι που ποτέ κανείς δεν το έχει φανταστεί. Και να τολμάς να το δοκιμάζεις!
- Γενικά, τι θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια; Δύσκολα; Πολύ φτωχικά;
Τα παιδικά μου χρόνια δεν ήταν ούτε εύκολα, ούτε όμως και πάρα πολύ δύσκολα. Ευτυχώς, γεννήθηκα σε ένα περιβάλλον όπου ναι μεν μπορεί να μην είχαμε πολλά λεφτά, οι γονείς μου όμως με στήριξαν και με φρόντισαν με αγάπη, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα τελειώσω το σχολείο ή αν θα γίνω ράπερ.
- Είχες αντιμετωπίσει και ρατσισμό τότε, λόγω της καταγωγής σου από την Αλβανία;
Ο ρατσισμός είναι κάτι το αναπόφευκτο, όταν είσαι για κάποιους διαφορετικός. Εγώ θεωρώ και τις δύο «πατρίδες» μου – την Ελλάδα και την Αλβανία. Την Ελλάδα τη θεωρώ την ωραιότερη χώρα να ζει κάποιος στον πλανήτη, και την καλύτερη συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη χώρα, πόλη, χωριό έχω επισκεφθεί στο παρελθόν. Ίσως αυτό ακούγεται επίσης ρατσιστικό για τους ξένους.
- Κι όταν σου έλεγαν, για παράδειγμα, οι συμμαθητές σου «ο Αλβανός», πώς το εκλάμβανες εσύ; Ως βρισιά;
Είναι κάτι το οποίο δεν με ενδιέφερε καθόλου!
Άλλωστε, στην ίδια συνέντευξη είχε μιλήσει και για τους λόγους που δεν θα ήθελε να βγάλει ελληνικό διαβατήριο, παρόλο που αγαπά πολύ την Ελλάδα, αλλά και για την στράτευση.
"Γενικότερα, δεν επιδιώκω να γίνω στα "χαρτιά" Έλληνας για να μην πάω φαντάρος, γιατί είναι κάτι το οποίο θα μου στερήσει και χρήματα και χρόνο, αλλά, κυρίως, θα στερήσει από το κοινό μου -το οποίο μου δίνει τόση ενέργεια και τα ψηλότερα σκορ ακροάσεων- την παρουσία μου. Σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην Αλβανία, ο στρατός είναι εθελοντικός - και να μην είναι στα χαρτιά είναι στην πράξη, δεν έχεις 9-12 μήνες σερί στράτευση.
Μόνο εδώ "ξεμείναμε" και πρέπει ο οποιοσδήποτε, στο peak της καριέρας του, να αποκτήσει ψυχολογικά έχοντας την υποχρέωση να υπηρετήσει την πατρίδα, αφήνοντας πίσω τη δουλειά του. 
Και αυτό το ψευτοδίλημμα τού αν θα πρέπει να βάλουμε πρώτα μπροστά την πατρίδα ή την προσωπική μας επαγγελματική πορεία, από την οποία μάλιστα κάποιοι μπορεί και να εξαρτώνται, όπως η οικογένειά μου και οι συνεργάτες μου, έχει καταντήσει αστείο σε μια εποχή που ο κόσμος δεν έχει να φάει. Γιατί μόλις μπει σε μια καλή τροχιά στα οικονομικά του και στη δουλειά του -που δεν είναι και πολύ εύκολο- έρχεται ένας στρατός και, ως αποτέλεσμα, στο αποκεφαλίζει για μήνες ή για χρόνια ή για πάντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου