Menu

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Οταν οι ΛΟΑΤΚΙ παίρνουν το πάνω χέρι

H κυβέρνηση προχωρεί σε «άμετρη και άκριτη» προσθήκη πέντε εκπρόσωπων ΛΟΑΤΚΙ και δύο Ρομά «κατά παράβαση κάθε αρχής ισότητας έναντι των λοιπών φορέων», γράφει στην επιστολή του ο Γιώργος Σταυρόπουλος (έγκριτος δικαστικός και υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου), ο οποίος παραιτήθηκε από πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Κατήγγειλε τόσο την κυβέρνηση για αλλοίωση της σύνθεσής της όσο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την άρνησή του να επικοινωνήσει με την ΕΕΔΑ…
nnn
Οι καταγγελίες του κ. Σταυρόπουλου είναι σοβαρές, εάν ληφθεί υπόψη ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Συγκεκριμένα καταγγέλλει: «Η Κυβέρνηση, θέλοντας να αλλοιώσει τη σύνθεσή της, αλλά και να την καταστήσει δυσλειτουργική έως πλήρως αδρανή, προχωρεί μονομερώς σε μια άμετρη και άκριτη προσθήκη 5 μελών από μια μόνο Κοινότητα, εκείνη των ΛΟΑΤΚΙ, και 2 ακόμη μελών, εκτός από το ήδη υφιστάμενο μέλος, από άλλη, την Κοινότητα των Ρομά, κατά παράβαση κάθε αρχής ισότητας έναντι των λοιπών φορέων προστασίας των δικαιωμάτων που είναι ήδη μέλη της ΕΕΔΑ και διαθέτουν μόνο μία ψήφο στην Ολομέλειά της».
Πού είναι το «Πράττω», οέο;
Το ρωτώ γιατί το Σάββατο στο Γαλάτσι, στην παρασύναξη-φόρουμ, δεν βλέπω να παρίσταται. Μάλιστα, την ίδια ημέρα, το πρωί, η πολιτική ομάδα του Νίκου Κοτζιά έχει Πολιτικό Συμβούλιο με διακύβευμα, όπως λένε, τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης εν όψει και των εκλογών. Το ερώτημα είναι αν έχουν καταλήξει πως σε αυτή τη συγκρότηση έχουν θέση και οι ίδιοι πλάι σε Γέφυρες και συναφείς δυνάμεις, αφού ο Κοτζιάς δεν τρέφει ιδιαίτερα θερμά αισθήματα για πολλά πρόσωπα. Εγώ λέω να περιμένουμε κι άλλο, αφού σας θυμίζω επίσης πως το «Πράττω» στηρίζει Γερουλάνο στον δήμο της Αθήνας, άρα γενικώς δεν είναι να τους έχεις κλειδωμένους.
Στο ξενοδοχείο… «Αλεξάντερ»
των Σκοπίων
Δείτε τώρα κάποιες συμπτώσεις που σημειώθηκαν στα Σκόπια. Πρώτα απ’ όλα η συνάντηση των ελλήνων επιχειρηματιών με τους Σκοπιανούς (όπου παρέστη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – φωτογραφία) έγινε στο ξενοδοχείο… «Αλεξάντερ». Υπήρχαν και άλλα ξενοδοχεία στην περιοχή εξίσου πολυτελή, αλλά οι σκοπιανοί φίλοι μας θέλησαν να φιλοξενήσουν τους έλληνες επιχειρηματίες σε ένα ξενοδοχείο που λέγεται «Αλέξανδρος»
Τσίπρας και Ζάεφ στο παλαιό οινοποιείο
Ολη μέρα selfies, αγκαλιές και συνομιλίες, πότε έφαγαν ο Πρωθυπουργός, η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας; Το μεσημέρι δεν έφαγαν τίποτε. Υπήρχε βεβαίως ένας μπουφές στο ξενοδοχείο (με καναπεδάκια), αλλά ελάχιστοι τον τίμησαν. Το βράδυ όμως άλλαξαν τα πράγματα. Γιατί ο Ζάεφ τους έβγαλε έξω για να τους ταΐσει. Τους πήγε σε ένα παλιό (αλλά ενεργό) οινοποιείο σε λόφο απ’ όπου έβλεπαν πιάτο τα Σκόπια. Τι έφαγαν; Πρώτα σαλάτα με σολομό και εν συνεχεία δύο πιάτα με κρεατικά. Και βεβαίως ήπιαν άφθονο κρασί. Διαπίστωσαν, όπως έμαθα, ότι το οινοποιείο αυτό είναι γαλλικού τύπου και εξάγει το κρασί του στη Γερμανία, και μάλιστα είχε προβληθεί σε αυτή την έκθεση στο Βερολίνο με το όνομα… «Μακεδονία».
Τον απέλυσαν και τον… επαναπροσέλαβαν
Εχουν μετατρέψει τις προσλήψεις σε συριζαίικο σπορ. Δεν είναι καθόλου υπερβολή ότι διορίζουν κάθε συριζαίο ή… νεοσυριζαίο (δηλαδή που έγινε ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη συριζαίος για να βρει δουλειά ο άνθρωπος). Προσλαμβάνουν ακόμα και αυτούς που απολύουν; Θέλετε ένα παράδειγμα; Επί υπουργίας Στ. Κοντονή απολύθηκε ένας υπάλληλος επειδή προσελήφθη με πλαστά πιστοποιητικά. Και αντί να του ασκηθεί δίωξη και να του ζητήσουν να επιστρέψει τους μισθούς που εισέπραξε, τι έκαναν οι… αθεόφοβοι; Τον επαναπροσέλαβαν ως μετακλητό. Και ξέρετε πού; Στο υπουργείο Πολιτισμού. Με υπογραφή της Μυρσίνης Ζορμπά; ρώτησα. «Ναι» μου απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος και κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Ο προοδευτικός πατριωτισμός
του ΚΙΝΑΛ
Αδικαιολογήτως απόντες χαρακτηρίστηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Τελικά προσήλθαν λίγο καθυστερημένοι και πριν από την εμφάνιση στην αίθουσα της Φώφης Γεννηματά. Πέντε βουλευτές δεν ήταν, δικαιολογημένα, στη συνεδρίαση, στην οποία πήρε μέρος και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Να σημειώσω ότι η συνεδρίαση δεν έγινε στη Βουλή αλλά στη Χαριλάου Τρικούπη. Α, και ήταν η πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό που οι δημοσιογράφοι δεν παρακολούθησαν την αρχική εισήγηση της Φώφης Γεννηματά.
nnn
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο Γιάννης Μανιάτης. Ο πρώην υπουργός πραγματοποίησε την Τετάρτη εκδήλωση στην οποία παρουσίασε την πρότασή του για το μέλλον της Αργολίδας. Το όραμά του για την Αργολίδα ο κ. Μανιάτης το ονομάζει «προοδευτικό πατριωτισμό». Επ’ αυτού πάντως είχε μια κόντρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη που χαριτολογώντας το χαρακτήρισε «προοδευτικό τοπικισμό». Προφανώς, όπως παρατήρησε ένας τρίτος βουλευτής, φοβάται μήπως ο Μανιάτης πάρει τα πετρέλαια της Κρήτης και τα πάει στην… Αργολίδα.
Εκλεψαν την προτομή του Ράλλη
Απίστευτη και όμως αληθινή η είδηση που έγινε γνωστή σήμερα το πρωί, με την απουσία της χάλκινης προτομής του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη από τη μαρμάρινη στήλη-βάση στην Κοφινέτα της Κέρκυρας. Ο δήμαρχος Κέρκυρας έκανε την εξής δήλωση:«Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η κλοπή της προτομής του Γεωργίου Ράλλη από την καρδιά της πόλης της Κέρκυρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου