Menu

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

«Ανθρώπινα» βιβλία για το αύριο...

«Ανθρώπινα» βιβλία
Πριν από τρία χρόνια, ένα ζευγάρι από το Σίδνεϊ είχε την ιδέα να ξεκινήσει μια επιχείρηση, που έμοιαζε καταδικασμένη να αποτύχει: θα αναλάμβαναν να επιλέγουν και να αποστέλλουν βιβλία στους συνδρομητές τους λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα προσωπικά στοιχεία και τις προτιμήσεις τους. Και όμως, αυτό που αρχικά αποτελούσε απλώς μια παράλληλη δραστηριότητα για τον Chris και τη Mel Tanchev έφτασε να τους αποφέρει πάνω από 95.000 ευρώ τον χρόνο και να μονοπωλεί τον ελεύθερο χρόνο τους, σε σημείο που σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν τις «κανονικές» δουλειές τους. Στο μεταξύ, έχουν αποστείλει πάνω από 10.000 τόμους στους χρήστες του Bookabuy, οι οποίοι προτιμούν κάτι πιο προσωπικό και ανθρώπινο από τις προτάσεις του Amazon.
«Νέος» Χέμινγουεϊ
Μόνον ένα από τα πέντε διηγήματα που έγραψε το 1956 ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ, βασισμένος στις αναμνήσεις του από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε εκδοθεί μέχρι τώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, κυκλοφόρησε ένα ακόμη από τα διηγήματα που έστειλε στον εκδότη του ο Χέμινγουεϊ την εποχή που η φήμη του βρισκόταν σε πτώση. Η ιστορία έχει τίτλο «A Room on the Garden Side», έχει περίπου 2.000 λέξεις και πρόκειται για την πρωτοπρόσωπη διήγηση ενός συγγραφέα που ονομάζεται Ρόμπερτ σχετικά με την ημέρα που οι Σύμμαχοι απελευθέρωσαν το Παρίσι, τον Αύγουστο του 1944. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ρόμπερτ είναι το alter ego του. Αλλωστε, οι στρατιώτες του διηγήματος αποκαλούν τον Ρόμπερτ «Papa», δηλαδή «πατερούλη», όπως ήταν το παρατσούκλι του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα.
Στόχος διαδηλωτών
Στόχος ακροδεξιών διαδηλωτών έγινε το απόγευμα του Σαββάτου το βιβλιοπωλείο Bookmarks του κεντρικού Λονδίνου, στο οποίο εισέβαλαν περισσότερα από 10 άτομα φωνάζοντας συνθήματα και προκαλώντας μικροφθορές. Οι απρόσκλητοι επισκέπτες, που επέστρεφαν από πορεία κατά του BBC, επιτέθηκαν στο βιβλιοπωλείο, το οποίο είναι γνωστό για τον αριστερό πολιτικό προσανατολισμό των αναγνωσμάτων του. Στο κεφάλι φορούσαν καπέλα με το σλόγκαν «Make Britain Great Again», ενώ ένας τους έφερε μάσκα με το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τους δύο υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο αντιμετώπισε τέτοιο συμβάν ήταν τη δεκαετία του 1970, ενώ ανάλογο περιστατικό συνέβη πριν από λίγο καιρό και σε γκέι βιβλιοπωλείο της βρετανικής πρωτεύουσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου